Anlık Bildirim

Gigabyte 8INXP Performans Değerleri

Daha önce ayrıntılı bir haberini yapıp "6 Çifte Mucize"sini tanıttığımız Gigabyte'ın 8INXP i845PE anakartınını T-Break test etmiş.

Önceki haberde ayrıntılı incelediğimiz için bu haberde özelliklerine yer vermeden sadece T-Break'ın elde ettiği performans değerlerini ve bazı ince noktaları ele alacağız.

Anakartın BIOS'u Gigabyte'ın önceki modellerinden çok farklı değil. "CAS Latency" ve "Active to Precharge Delay" gibi bazı önemli ayarlar deneyimsiz kullanıcılarının fazla kurcalamaması için CTRL+F1 kombinasyonuyla gizlenmiş. Ayrıca ayrıntılı ayarlarla uğraşmak istemeyenler için "Top Performance" seçeneği BIOS'da bulunuyor. Anakartın normal FSB hızı 132.80MHz'ken (ki bu kendinden overclock'lu gelen pek çok anakartın gerisinde), "Top Performance" seçeneği ise bunu 139.37MHz'e çıkarıyor. Her ne kadar artış az olsa da bu önemli bir performans kazancı sağlıyor. Kart en fazla 200MHz FSB hızını destekliyor ve 170MHz'e ulaşılmış. Bu bazı anakartlarda 180-185MHz olabiliyor. Ama bu değerler konfigürasyonunuza değişiklik gösterebilir.

Test sonuçları Gigabyte'ın yeni eklenen özellikler dışında performansta da başarılı olduğunu gösteriyor. Kart ASUS ve MSI'ın aynı (Granite Bay) chipseti taşıyan benzer özelliklere sahip anakartlarını geçmeyi başarmış. Ama buradaki önemli nokta liderliğin "Top Performance" değerleri ile yakalanmış olması. Burada bir OC olsa da bu diğer kartların zaten OC'lu biçimde gelmesi sebebiyle önemli bir fark olarak görülmeyebilir.

Tüm incelemeyi okumak için aşağıdaki linki tıklayın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim