Anlık Bildirim

Gigabyte GA-8PE667 Ultra 2 anakart incelemesi: Yüksek performans, zengin içerik

Gigabyte GA-8PE667 Ultra 2, daha önce haberini yaptığımız Ultra modelinde yer almayan ve üst düzey rakiplerinde de yer alan bazı önemli özelliklere sahip: Seria ATA desteği ve Gigabit Ethernet. Ayrıca başka hiç bir anakartta yer almayan oldukça bir önemli parça sunuyor: harici SATA cihazı takmak için bir ek kart ve SATA/Molex güç kablosu çevirici.

SATA/Molex güç kablosu çevirici oldukça ufak ama şu an için çok önemli bir ayrıntı, nedeni ise şu: SATA diskler güç kaynağınızın sağladığından farklı pin sayısına sahip güç girişlerine sahipler ve bu dönüştürücü parçalar ne hard disklerle geliyor ne de şu anda ülkemizde temin edilebiliyor. Yurt dışında da sınırlı sayıda firma bu tip parçalardan imal ediyor. Gigabyte ise bu kabloyu paketine eklemiş şu andaki tek firma.

Gigabyte GA-8PE667 Ultra 2 anakart incelemesi: Yüksek performans, zengin içerik

Dolayısıyla bayramdan sonra ülkemize gelecek SATA (Seagate, Maxtor'lar ise Mart ayının ortalarına doğru) sabit diskleri almadan önce onları çalıştırabilmeniz için mutlaka bu çeviricilerden edinin ya da Gigabyte anakartlardan alın : )

Bir liste yaparsak SATA, 6 kanal SPDIF optik çıkış destekli ses, 2 kanal ATA-133 RAID, 2 kanal (her birine bir cihaz) SATA RAID, USB 2.0, 6 PCI, 1 CNR, Gigabit Ethernet (1000Mbps), Vcore, Vmem ve Vagp ayarlayabilme, PCI frekansını değiştirebilme, 355MHz'e kadar FSB gibi özellikler sunuyor. Ayrıca 3 SATA kablosu, ek 4 USB 2.0 çıkışı sağlayan kart, harici SATA kartı da diğer önemli bileşenler.

i845PE chipsetinin sağladığı herşeyi ve fazlasını sunan Ultra 2, bu chipsetin verebileceği en yüksek performansı veriyor. Anakartın eksilerini şunlar olarak sayabilirizi: Firewire desteği yok ve chipsetin doğası gereği AGP 8X yok. Bir de Top Performance adlı BIOS'da bulunan bir seçenek birden fazla bellek modülü olduğunda performans düşüklüğüne yol açabiliyor. Bunlar haricinde stabil ve dört dörtlük içeriğe sahip bir kutusu olan ürün, 180$ civarı (yurtdışında 150$ civarı) Türkiye fiyatına rağmen iyi bir tercih.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim