Anlık Bildirim

Gprs ve Kablosuz İletişim Yazısı

Cep telefonlarımızdan Gprs sayesinde internet'e bir çok yerden girmek uzun zamandır gerçek bir olay. Darkhardware'de bu hayal olmayan gerçeği bir kez daha gözümüzün önüne sermekte. Yazı Türkiye'de yegane Gprs hakkında yazılmış yazılardan biri. Onun için önemi çok büyük bu yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

"GPRS üzerinden internete bağlanmak yaygın olarak kullandığımız dial up'tan veya diğer bağlantı şekillerinden farklı bir biçimde ücretlendiriliyor. Bir kere ağa sürekli bağlı kalma sözkonusu,yani şebeke olduğu sürece sürekli on-line'sınız. GPRS'te Internet'e bağlı kalınan süre için herhangi bir ücret ödenmiyor yani süre kısıtlaması yok. Sadece transfer edilen veri miktarı ücretlendiriliyor ki bu veri miktarına alınan ve gönderilen bilgilerin toplamıyla bulunuyor. Bu da maliyetin düşük olmasında en önemli etken olarak görülebilir. Nitekim ağ sadece veri aktarılırken kullanılıyor yani sadece bilgi almak ya da göndermek için ağı kullandığınızda ücretlendiriliyorsunuz, bütün bir ay 24 saat boyunca GPRS'e bağlı kalsanız dahi bilgi alış verişinde bulunmadığınız takdirde herhangi bir tutar ödemeniz söz konusu değil."

Tüm Türkiye'deki Gprs durumunu inceleyen sevgili yazar Afşin Tekin oldukça güzel noktaları sizin için seçmiş ve açıklamış aşağıdaki link'e tıklayın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim