Anlık Bildirim

Grip aşısı Covid-19'un ciddi etkilerini azaltabiliyor

Yapılan araştırmalarda grip aşısının koronavirüsü daha az şiddetli atlatmada yardımcı olduğu ortaya konuldu. Ancak yine de grip aşısı ölüm riskinde bir azalma sağlamıyor.

Grip aşısı Covid-19'a karşı fayda sağlıyor

Yakın zamanda bilim insanları grip aşısının da vatandaşları Covid-19'un etkisinden koruyabileceğini söyledi. Hatırlarsak geçen kış ayının başlarında da benzer bir şey söyleniyordu zaten. Ve bu yüzden de birçok ülkede yüksek risk grubundakilere, henüz koronavirüs aşısı olmadığı için grip aşısı yapıldı. 

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Derneği'nin çevrimiçi toplantısında sunulan bir araştırmada 2 ila 6 ay arasında grip aşısı olmuş olan 37 bin 377 kişinin verileri, yaklaşık aynı miktarda hiç aşı olmamış insanların verileriyle karşılaştırıldı. İki gruptaki yaş, cinsiyet, etnik köken ve önceki hastalıklar gibi diğer değişkenler de hesaba katıldı. 

Araştırma sonuçlarına göre grip aşısı olmayanların felç geçirme ihtimali %45-%56 arasında daha fazlaydı. Bununla birlikte yine aşı olmayanların toplardamalarının pıhtı sebebiyle tıkanma ihtimali %40 civarında fazla olduğu görüldü. Öte yandan grip aşısının Covid-19 kaynaklı ölümleri azaltmadığı ortaya konuldu. Yani grip aşısı yalnızca hastalığı daha rahat atlatma şansını veriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim