Anlık Bildirim

Hamle sırası ATI'de: Beklenin aksine 16 Pipeline ?

X-Bit labs yeni haberlerinden birinde ATI'nin R420/423'nün yani namı diğer Radeon 800 serisinin şu ana kadar çıkan haberlerin aksine aynı Nvidia NV40 gibi 16 pipeline bulunduğundan bahsediyor.

Daha önce elimizde olan veriler, şirketin kendi yol haritaları R420'lerde sadece 12 pipeline bulunacağını söylüyordu.

Gerçi 16 pipeline haberi ben bu yazıyı yazdığım sırada ATI tarafından onaylanmış değildi; ne bir basın açıklaması ne de bir siteye ATI yetkilisi tarafından yapılan gayri resmi bir onay bulunmuyor.

Eğer ATI rakibine karşılık sonradan bir modifikasyona giriştiyse ya R420'ler çok esnek bir mimariye sahip ya da buna CeBit kaynaklı NV40 haberleri çıkmadan başladılar çünkü daha önceden açıklamış oldukları ve bu ayın 26'sındaki tanıtım tarihini değiştirmiş değiller - en azından şu ana kadar ileriye atmadılar (böyle bir şey olacağını hiç zannetmiyorum).

Yukarıda eğer dedim bunun nedeni ise projenin en başından beri 16 pipeline içeren bir mimariye sahip olmasının da ihtimaller dahilinde yer alması.

Son bir not: NV40'ın ilk çıkış fiyatı beklendiği gibi 499$ olacak. ATI'nin de üst düzey modelini bu fiyattan piyasaya süreceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok : )

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim