Anlık Bildirim

HP Blackbird 002 oyun bilgisayarı

Dell'in özellikle yüksek donanımlı oyun bilgisayarlarıyla tanınan Alienware firmasını satın almasından kısa bir süre sonra Hewlett Packard da rakibinden geri kalmamak için yine yüksek seviye oyun bilgisayarlarıyla tanınan Voodoo PC'yi aldığı haberleri geldi. Bu haberin ardından uzun bir süre Hewlett Packard'dan yeni bir oyun bilgisayarı gelmeyince kullanıcılar sabırsızlandı ve bazıları satın almanın gerekliliğini bile sorguladı.

Aradan geçen zaman boyunca HP oldukça özel ve kod adı "Blackbird" (siyah kuş) bir oyun bilgisayarı üzerinde çalıştı. Projenin başlangıcı her ne kadar satın almanın öncesine dayansa da, blackbird'ün tamamlanmasında Voodoo PC mühendislerinin de katkısı oldu. Blackbird pazara HP markasıyla çıkmasına karşın içerisinde Voodoo DNA'sı içermekte. Sonuç olarak ortaya tamamen kişiselleştirilebilen bir oyun bilgisayarı çıkmış durumda. Blackbird 002 ...

HP Blackbird 002 oyun bilgisayarı

(resimler Hothardware.com sitesinden alınmıştır)

HP Blackbird'ü tasarlarken sabit konfigürasyonlu bir sistem yerine tamamen kişisel ihtiyaca yönelik parçalarla oluşturulabilen, sorun yaratmayacak ve kullanışlı bir bilgisayar oluşturmayı hedeflemiş. Blackbird de bulunan bileşenler piyasada satılan parçalardan oluşmakta. Herhangi bir özel üretim donanım yok. Tabiki kasa hariç. Blackbird 002'nin kasası arkaya gittikçe yükselen ve genişleyen bir yapıya sahip. 2 taraftaki kasa kapağıda çıkarılabilmekte. Kasanın içine bakan taraftaki kasa kapağı havalandırma deliklerine sahipken, diğer taraftaki kapak LCD standartlarına uygun montaj deliklerine sahip. Kasa yapısı ve içindekiler itibariyle oldukça ağır olsa da, LAN parti sistemi için kullanışlı olabilecek bu özelliğe sahip.

Kasanın ön ve üst tarafı kasa içerisine daha rahat hava girebilmesi için kanatçıklarla dolu. Ayrıca kasayı yerden kaldıran ayak mekanizması alt taraftan hava girişini de kolaylaştıran ayrı bir etken. Kasanın tepesinde USB, Firewire, kulaklık ve mikrofon girişleri mevcut. Bu giriş çıkışların yanı sıra güncel kartları okuyabilen bir de kart okuyucu bulunuyor. Kasanın ön tarafında 2 adet dikey yerleştirmeye uygun optik sürücü yuvası bulunmakta. Kasanın ön tarafı arka kısmına göre daha ince olduğundan optik sürücü medyalarını bu şekilde konumlandırılmış.


HP Blackbird 002 oyun bilgisayarı
HP Blackbird 002 oyun bilgisayarı

(resimler Hothardware.com sitesinden alınmıştır)

Blackbird 002'nin içine baktığınızda HP'nin kullanıcı dostu dizayn ile neyi kastettiğini daha rahat anlıyoruz. Kasanın içerisi son derece düzenli ve ortalıkta dolaşan kablolar bulunmamakta. Güç kaynağı, genişleme kartları ve işlemcinin bölgesi de hava tüneli ile birbirinden ayrılmış durumda. Böylece bileşenlerin birbirini ısıtması engellenerek daha etkin bir soğutma yapılabiliyor. HotHardware sitesine ulaşan örnekte 3.67 GHz'e hızaşırtılmış bir QX6850, 2 adet Nvidia 8800 Ultra SLI ve 4 GB Corshair Dominator bellekler bulunuyor. Tabi bu bileşenleri istediğiniz şekilde değiştirmeniz mümkün. Bu bileşenler "Dedication Edition" ismi altında satılacak modelde bulunan parçalar.

Genişleme kartlarını ayıran tünel ayrıca buradaki slotlara takılı olan kartları da sabitleyerek, kasanın taşınırken içerisindeki donanımın kaymasını engellemekle de görevli. Kasa vidasız ve otomatik kilit mekanizmasına sahip olduğu için, bu tarz olaylar meydana gelebiliyor. HP bunun da önüne geçmiş.

HP Blackbird 002 oyun bilgisayarı
HP Blackbird 002 oyun bilgisayarı

(resimler Hothardware.com sitesinden alınmıştır)

Dedication Edition modelinde HP su soğutmayı tercih etmiş. İşlemci ve 2 adet ekran kartı sıvı soğutma kullanılarak soğutulmakta. Kullanılan sıvı soğutma sistemi ise Asatek'in. Kasa üzerindeki radyatör sıvıyı soğutmanın yanında anakartın ve belleklerin oluşturduğu ısıyı yukarıdan dışarı atarak bu bölgenin soğutulmasına da yardımcı oluyor. Bu arada sıvı soğutma kullanmayı tercih etmezseniz sistemin hava soğutmalı modeli de mevcut. Sabit disk mekanizması da oldukça ilginç HP Blackbird 002'nin. Kızağa yerleştirilen diskler, ittirilerek yerine yerleştirilip kilit mekanizması ile kilitleniyor. Disklerin arka tarafta bulunan özel tasarım bir baskı devresinde bulunan sata güç ve bilgi bağlantı noktaları anakartla disk arasındaki bağlantıyı gerçekleştiriyor. Böylece herhangi bir kablo ile uğraşmadan diskleri kolayca söküp takabiliyorsunuz.

Blackbird 002'nin performansını ise tahmin etmek zor değil. Hızaşırtılmış 4 çekirdekli Core 2 Quad işlemci ve SLI modundaki 2 ade 8800 Ultra ile şu anda bir oyun bilgisayarında sahip olabilinecek en yüksek performansa ulaşılıyor. Tabi bu bilgisayarı oyun oynamanın yanında video, resim, ses işleme gibi işlemlerde oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmek mümkün. Fiyat olarak ise ürünün rakipleri seviyesinde olacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim