Anlık Bildirim

IFA 2012: Sony'nin Nvidia Tegra 3'lü tableti Xperia Tablet S resmiyet kazandı

Onlarca teknoloji firmasının katıldığı IFA 2012 etkinliğinde yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Japonya'nın teknoloji devlerinden Sony, bugün Xperia serisi akıllı telefonlarının yanısıra Android işletim sistemli yepyeni bir tablet ile karşımıza çıktı. Xperia Tablet S, Sony'nin ''Xperia'' markası altındaki ilk tableti olma ünvanını taşıyor.
174 mm uzunluğunda, 41.2 mm genişliğinde ve 8.8 mm - 11.85 mm arasında değişen kalınlıkta tasarlanan Xperia Tablet S'in ağırlığı yaklaşık 570 gram. 3G + Wi-Fi destekli modelde ağırlık 585 grama çıkıyor. Su sıçramalarına karşı dayanıklı tasarıma sahip tablette, 9.4-inç boyutunda ve 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif IPS (OptiContrast) ekrana yer verilmiş. Tabletin ekranının minimum ölçüde yansıma yaptığı, derinlik hissi uyandırdığı ve yüksek kontrast oranı sunduğu vurgulanmış. Ekranın hemen üzerinde ise 1.0 megapiksel çözünürlüğünde kamera konumlandırılmış durumda.
IFA 2012: Sony'nin Nvidia Tegra 3'lü tableti Xperia Tablet S resmiyet kazandı
1.3 GHz saat hızında çalışan, 4+1 çekirdekli Nvidia Tegra 3 platformunun, 12 çekirdekli ULP GeForce grafik biriminin ve 1 GB RAM'in hayat verdiği tablet, şimdilik Android 4.0.3 ''Ice Cream Sandwich'' mobil işletim sistemini kullanıyor. Şimdilik diyoruz, çünkü Sony, tablet için ileride Android 4.1 ''Jelly Bean'' güncellemesinin yayınlanacağının sözünü verdi. Nvidia Tegra 3 platformunun 3D performansının, Sony'nin Nvidia Tegra 2'li tabletlerine kıyasla 3 kata kadar daha yüksek olduğunu hatırlatalım.
Wi-Fi 802.11 b/g/n bağlantısı, DLNA, Bluetooth 3.0, GPS ve stereo hoparlörlere ev sahipliği yapan tablette 16 GB, 32 GB ve 64 GB olmak üzere üç farklı dahili flash bellek seçeneği sunulmuş. Depolama kapasitesini, piyasadaki çoğu tabletten farklı olarak microSD değil, SD kartlarla attırılabiliyorsunuz. Tablet, üzerinde kızılötesi vericisi barındırıyor. Böylece tablet, uzaktan kumanda işlevi de görüyor. Canınız sıkıldığında ise PlayStation 3'ünüzün joystickini elinize alıp kablolara bağlı kalmaksızın tablette oyun oynayabiliyorsunuz.
IFA 2012: Sony'nin Nvidia Tegra 3'lü tableti Xperia Tablet S resmiyet kazandı
Ana kamerası 8 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen tabletin bataryası 6000 mAh değerinde. Batarya, Sony'ye göre 10 saate varan internet kullanım süresi sağlıyor.
Sony Xperia Tablet S'in 7 Eylül'den itibaren boy göstermesi bekleniyor. 16 GB'lık model 399$'dan, 32 GB'lık model 499$'dan, 64 GB'lık model ise 599$'dan satılacak. Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz QWERTY klavyeli aksesuarın fiyatı ise 99$ olacak.
IFA 2012: Sony'nin Nvidia Tegra 3'lü tableti Xperia Tablet S resmiyet kazandı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3793 kez okundu.
25 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim