Anlık Bildirim

iOS ve Android için geliştirilen uygulama sayısı 1 milyonu geçti


Yüksek benimsenme oranları nedeniyle son birkaç yıldır büyük bir satış oranı yakalayan iOS ve Android cihazların kullanım alanı büyüdükçe uygulamalara duyulan gereksinim de hızla artıyor. İlgi çeken ve kullanışlı uygulamaların sahibi olan Rovio gibi girişimler yüz milyonlara varan indirme sayılarıyla dev şirket olma yolunda ilerliyor.

iOS ve Android işletim sistemlerinin yayınlandığı günden itibaren uygulamalar da kullanıma sunuldu. İlk yıllarda sayıları düşük olan uygulamalar elde edilen kar ile doğru orantılı olarak artmaya başladı.

Appsfire araştırma firmasının analizine göre iOS ve Android uygulamalarının toplam sayısı 1 milyona ulaşmış durumda. Bu sayıya Android Market ve App Store'da onay bekleyen ve iTunes üzerinden yayınlanan tüm uygulamalar dahil edildi. 

Uygulama toplamı bakımından ele alındığında iOS yüzde 52, Android ise yüzde 48 oranına sahip. Ancak firma bu toplamın yüzde 20'sini pasif uygulamaların oluşturduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Bu uygulamalar çok benzeyen diğerleri nedeniyle indirilmiyor veya zararlı yazılım nedeniyle mağazadan kaldırılmış. 

Bu durumda aktif olarak indirilen ve kullanılan uygulama sayısı 800 bin olarak bulunuyor. Android Market tarafında 320 bin, App Store tarafında ise 480 bin aktif uygulama var. 

Firma 2011 yılının sonunda ise aktif olan uygulama sayısının 1 milyonu geçeceğini tahmin ediyor. Aktif-pasif oranı göz önüne alındığında toplam uygulama sayısı ise 1 milyon 250 bin olacak.

4 yıl gibi kısa bir sürede ulaşılan bu muazzam sayılar geliştiricilerin artması ve imkanların gelişmesiyle önümüzdeki yıllarda katlanarak büyüyecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5417 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iOS ve
2 etiket daha avea Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim