Anlık Bildirim

Tek kişiye iki farklı Covid-19 varyantı bulaşabilir

Bilim insanları bu yılın başlarında rastladıkları vakalar neticesinde tek bir kişiye birden fazla Covid-19 varyantının bulaşabileceği sonucuna vardılar. Elbette bu riski büyütüyor.

İki farklı koronavirüs varyantı tek kişiye bulaşabilir Tam Boyutta Gör

Bilim insanları vatandaşlara iki farklı varyantın birden bulaşabileceğini söylediler. Brezilya'daki bilim insanları farklı varyantların tek bir kişi veya birden fazla kişi tarafından bulaştırılabileceğini belirttiler.

Bu yılın başlarında Brezilya'da iki farklı koronavirüsün bulaştığı iki ayrı insan tespit edildi. Aynı dönemlerde Portekiz'deki araştırmacılar da halihazırda Covid-19 enfeksiyonuna sahip 17 yaşındaki bir çocuğun ikinci bir varyanta daha yakalandığını gördüler. Başka bir benzer vaka ise Belçika'da 90 yaşındaki bir kadında görüldü. Kötü olan ise onun hem Alfa hem de Beta varyantına yakalanmış olmasıydı. Ki ikisi de tehlikeli varyantlar bilindiği üzere. Solum yolları kötüleşen 90 yaşındaki kadın, Mart ayında öldü. 

Bu yıl düzenlenen Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nde de ikili varyant bulaşısı araştırmacılar tarafından tartışmaya açıldı. Warwick Üniversitesi'nde virüs bilimi uzmanı olan Prof. Dr. Lawrence Young, tek bir kişide iki farklı virüsün ortaya çıkmasının bir sürpriz olmadığını ve bunun bir kişi veya birden fazla kişiyle bulaşabileceğini söyledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5820 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
varyantlar, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim