Anlık Bildirim

İlk Homekit ürünleri piyasaya çıkıyor

Apple'ın akıllı ev uygulamalarının iOS cihazlarından yönetilebilmesini sağlayacak Homekit platformu bilindiği gibi geçen yıl ki WWDC 2014 etkinliğinde lanse edilmişti. Aradan bir yıl geçti ve ilk ürünler piyasaya çıkmak üzere. 

Homekit ürünleri ile ilgili Apple'ın kodlamalarının kapladığı alanın büyük olması nedeniyle üreticilerin üretimde sıkıntılar yaşadığı ve bu nedenle gecikmelerin yaşandığı gündeme gelmişti. Apple bu iddiaları karşılıksız bıraktı ancak aradan geçen bir yıllık süre bu iddiaları güçlendiriyor.

Homekit uyumlu ilk ürünler Insteon, Lutron, Elgato, Ecobee ve iHome firmalarından geliyor. Insteon'un ürünü Insteon Hub adını taşıyor ve evinizdeki akıllı eşyaları bir merkezden yöneterek yönetimi de Homekit platformuna bırakıyor. Insteon Hub ürünü 149$ karşılığında satışa çıktı. Insteon+ uygulaması ise kısa süre sonra indirmeye sunulacak.

Lutron ise Caseta kablosuz aydınlatma sistemlerini HomeKit desteği ile güncelledi. Başlangıç seti 230$ fiyat etiketine sahip. Mevcut Caseta ürünlerine ise 119$'lık bir köprü ile Homekit desteği eklenebiliyor. 

iHome firması ise SmartPlug adında bir ürün geliştirdi. Bu ürün akıllı özellikleri olmasa da bir lambayı uzaktan yönetim imkanı veriyor. Bu ürün gelecek hafta satışa başlayacak. 

Elgato genelde çevresel sensörlere odaklanıyor. Hava kalitesi, ısı, nem, basınç gibi değerleri ölçebilen bu sensörler artık Homekit uyumlu. Başlangıç fiyatı ise 80$. Bazı sensörler kapı veya pencere açık olduğu zaman uyarı verebiliyor. 

Ecobee firması akıllı termostatı, General Electric ise akıllı lambaları ile Homekit platformuna yaz sonlarında katılmış olacak. WWDC 2015 konferansında bu ürünlerin görücüye çıkması bekleniyor. 
İlk Homekit ürünleri piyasaya çıkıyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim