Anlık Bildirim

Inmarsat global bir uçak takip sistemi üzerinde çalışıyor

Inmarsat global bir uçak takip sistemi üzerinde çalışıyor

Malezya Havayolları'na ait MH370 numaralı uçağın gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ve uzun süre herhangi bir ize rastlanmaması dünya gündemini epey meşgul etmişti. Uluslararası Uçuş Organizasyonu - ICAO tarafından bu hafta düzenlenen uçak takip sistemleri konulu konferansta önemli bir çözüm masaya yatırılacak.

Uydu iletişimi konusunda uzman firmalardan Inmarsat, konferansta uçaklar için geliştirdiği yeni bir takip sisteminin sunumunu yapacak. Ücretsiz olacak bu hizmette kapsama alanındaki tüm uçaklar 15 dakikada bir bulunduğu konumu, hızını, yüksekliğini ve rotasını merkezdeki sisteme rapor ediyor. Böylece bir uçak kaybolsa bile 15 dakika önce konum bilgileri sisteme düşmüş oluyor.

Hizmet Inmarsat uydu sistemlerini kullanan uçakları kapsayacak. Dünya çapında 11 000 uçağın bu hizmeti alacağı belirtiliyor. Bu da global uzun mesafe uçuşların neredeyse tamamını kapsıyor.

Inmarsat ayrıca kara kutuları bulut altyapılarında saklayacak bir teknoloji de geliştiriyor. Bu teknolojide belirli uçak hareketleri ile tetiklenecek olan kara kutu; gerçek zamanlı uçuş kayıtlarını ve kokpit konuşmalarını bulut altyapısı üzerinden hareket merkezlerine aktarabilecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim