Anlık Bildirim

Inno3D Tornado GeForce4 MX440 incelemesi

Türkiye'deki ürün çeşitliliğinin az olması nedeniyle genellikle yurtdışında satılan ürünlerle ilgili haberlerin yer aldığı sitemizde bu sefer ülkemizde de satılan Inno3D Tornado GeForce4 MX440 incelemesini haber yapıyoruz.

Gerçi GeForce 4 MX serisi kırpılmış özellikleri nedeniyle genelde pek tavsiye edilmese de kişisel fikrim uygun fiyatıyla DVD izleyip web tasaımı yapan ve belli tarz oyunları oynayan kullanıcılar için yeterli olduğu. İşte Inno3D Tornado GeForce4 MX440'de 70$ civarında uygun sayılabilecek fiyatı ve kalitesi ile direkt olarak bu tip kullanıcıları hedef alıyor.

Kartta adından anlaşıldığı gibi 270Mhz çekirdek ve 400Mhz bellek hızlarında çalışan GeForce4 MX440 çekirdeği var. Kartın 64 MB'lık belleği var ve benim bir arkadaşıma alırken incelediğim örnekte bunlar 4ns.'lik (bu da rahatlıkla 500MHz'e OC'lanabilir demek) Hynix'di. (VR-Zone'un incelemesindeki kartta Samsung 4ns'lik bellekler kullanılmış.)

Soğutma GPU'nun üzerine yerleştirilmiş daire biçiminde bir fan ile gerçekleştirilmiş. Bu fiyat skalasındaki bir kartta tahmin edilebileceği gibi RAM'ler için herhengi bir soğutma tertibatı yoktu. İncelediğim kartta VR-Zone'un incelemesindeki resimden farklı olarak fan şeffaftı ve oldukça sessiz çalıştığını söyleyebilirim.

Performansa gelince Tornado bir Ge-Force 4 MX 440'tan ne beliyorsanız onun tamamını verebilmiş. Esas artısı ise sahip olduğu kalite bellek ve bileşenler sayesinde rahat OC'lanabilir oluşu. Kartın 4 ns.'lik bellekleri bellek hızını rahatlıkla 500 MHz'e çıkartmanızı sağlıyor. Zaten gerçekte bu belleklerin normal çalışma hızı maks. bu olduğu için bir OC yapmamış oluyorsunuz. Bu arada çekirdek ise 50MHz arttırılarak rahatlıkla 320 MHz'e çıkartılabiliyor. Kart 320/500 biçiminde hiç bir sorun çıkartmadan stabil bir biçimde bütün testleri geçmiş.

Inno3D Türkiye distribütörü: Vektron Elektronik / vektron@vektron.com.tr

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim