Anlık Bildirim

Intel'den NX bit desteği E0 Prescott'larla geliyor

Intel termal ve performans açısından bazı geliştirmeler yapacağı bir sonraki "stepping" (E0) Prescott işlemcilerine mevcut Athlon 64'lerle Intel Itanium'larda (XD) bulunan "No Execute Bit" (kısaca NX Bit) teknolojini de ekleyecek.

Microsoft Windows XP SP2 ile beraber gelen NX bit, Buffer Overflow kaynaklı güvenlik açıklarının önüne geçilmesini oldukça kolaylaştırıyor (yine de teknik açıdan tamamen önlemiyor !). Bu sayede bu metottan yararlanan virüs, truva atı vb. benzeri zararlılar önemli bir ölçüde önlenmiş oluyorlar.

Yine de NX bit AMD'nin reklamını yaptığı gibi mucizevi bir donanımsal Anti Virüs değil tam olarak. İşin aslı NX bit korumasının düzgün çalışması için yazılım desteği gerekiyor ve aynı zamanda sistemde kullanılan herhangi bir yazılım da NX bit'e göre yazılmamışsa problem çıkarabiliyor. Yani sistem geriye doğru %100 uyumlu değil (bazı yazılımların NX bit açıkken çalışabilmesi için yeniden yazılmaları gerekiyor). Bütün bunlara rağmen güvenlik açısından ileri doğru büyük bir adım olduğu da yadsınamaz bir gerçek.

Intel daha önce Itanium'larında kullandığı bu teknolojiyi masaüstüne sadece LGA775 (Soket T) E0 stepping'li P4P ve Celeron D işlemcilerle Ekim ayı içerisinde getirecek. NX bit desteğinin kullanılabilmesi için hem anakartın BIOS'unda hem de işletim sisteminde (XP SP2) gerekli desteğin de bulunması gerekecek.

Sadece Soket T platformundaki 90 nm Prescott'lara bu özelliğin eklenmesi aynı zamanda Intel'in kullanıcıların bu yeni platforma hızlı penetrasyonları için de iyi bir "marchitecture" olacak.

NX bit dalgasından ilerleyen aylarda Transmeta Efficeon, VIA C5 gibi işlemcilerinde nasibini alması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim