Anlık Bildirim

Intel'in gelecek nesil bütünleşik grafik kartı G965 ; Donanımsal DX10 desteği ve fazlası

Intel'in gelecek nesil bütünleşik ekran kartı G965 ile ilgili detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyorlar. G965, şu anki yerleşik ekran kartı çözümlerinden çok daha fazlasını vaad ediyor. HKEPC'nin yayınladığı bilgilere göre DX9 ve DX10'a donanımsal olarak destek verecek olan G965, aynı zamanda Windows Vista'nın aero glass grafik motorunuyla uyumlu. 3B bir arayüz sunacak olan aero glass grafik motoru, en düşük donanımsal DX9.0 Shader Model 2.0 desteğine ihtiyaç duymakta.

Yaklaşık performansının ATI'nin X300 grafik kartlarıyla bir olduğu belirtilen G965, HDCP uyumlu HDMI çıkışı, donanımsal H.264, WMV9/VC-1 HD video çözme desteği ve videolarda görüntü kalitesini arttırmaya yönelik eklentiler ile şu ana kadar sunulmuş en güçlü yerleşik ekran kartı çözümü olacak. 256MB'a kadar paylaşımlı bellek kullanabilen G965, 2006'nın 3. çeyreğinde Conroe işlemcilerin çıkışıyla eş zamanlı olarak piyasaya sürülecek.

G965 çipsetlerini taşıyan anakartların satışına henüz başlanmamış olsada ALBATRON, ilk örneklerden birini sergilemeye başladı bile. Conroe mimarisini kullanan işlemciler için üretilen anakart G965 çipseti taşıyor.1066MHZ FSB destekleyen ürün, çif kanal 800MHz DDR2 belleklerle kullanılabilmekte. Entegre ekran kartı çözümü yanında çift PCIe 16x genişleme portu bulunan anakartta, 1 adet gigabit ethernet, 7.1 HD ses kartı, 6 adet sata bağlantısı gibi donanımsal özellikler bulunuyor.

Ekran kartı satışlarında 2005 verilerine göre pazarındaki %37'lik dev payıyla Nvidia ve ATI'nin önünde olan Intel, entegre grafik kartları sayesinde sahip olduğu büyük pazar payını elinde tutmak için iyi bir hamle yapmış gibi görünüyor. Nvidia'nın SM3.0 destekli GeForce 6100 ve 6150 çözümlerine oldukça iyi bir alternatif olacak G965, gelecek nesil Tablet PC ve HTPC gibi sistemlerde geniş kullanım alanı bulacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim