Anlık Bildirim

iOS 10.3 ile cihazlar Apple’ın yeni dosya sistemine geçecek

Apple’ın 30 yıllık dosya sistemi sonunda iOS cihazlarda da yeni nesil bir yapıya yerini bırakıyor. iOS 10.3 ile birlikte tüm cihazlar otomatik olarak yeni dosya sistemine geçmiş olacak.

iOS 10.3 ile cihazlar Apple’ın yeni dosya sistemine geçecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl HFS+ sürümünü terk ederek Apple File System (APFS)’e geçeceğini aktardığımız Apple, sonunda iOS cihazlarda da bu atılımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. MacOS Sierra ile birlikte yeni dosya sistemini Mac tarafında kullanmaya başlayan Apple, tüm iOS cihazlarında da geçişi gerçekleştirmek üzere. iOS 10.3 ile birlikte tüm iOS temelli cihazlar otomatik olarak yeni dosya sistemine geçecek.

Özellikle platformların daha güvenli hale getirilmesi adına Apple’ın uyguladığı şifreleme yapısına daha uyumlu olduğu belirtilen APFS, hem büyük boyutlu hem de fazla parçadaki dosyayı daha verimli ve hızlı bir şekilde depolayabilecek. Bunu yaparken güvenlikten de ödün vermeyecek. APFS, OS X’te 10.7 sürümünden bu yana yer alan Full Disk Enncryption özellikleri ile iOS 4’ten beri sunulan güvenlik özelliklerini tek bir yapıda buluştıyor.

Kullanıcılar diskteki bölümler için şifrelemeyi kapatabileceği gibi tüm dosyalar için tek şifre belirleme, her dosya veya dizin için ayrı parolalar atama gibi imkanlara sahip olacak. AES-XTS veya AES-CBC şifreleme yöntemlerini kullanan APFS sayesinde cihaza fiziksel erişiminiz olsa bile dosyaların içeriğini görüntülemeniz olanaksız olacak.

iOS 10.3 Güncellemesine Dikkat

Her şey şu tabloda gayet pozitif görünse de iOS 10.3’e geçiş esnasında kullanıcıların temkinli olmasında fayda var. En azından yeni sürümü hemen yüklemek yerine bekleyip muhtemel sorunların ortaya çıkmasını görmek faydalı olabilir. Her şey kusursuz göründüğünde de yüklerken güncel bir yedeğinizin olduğundan da emin olmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim