Anlık Bildirim

iPhone OS 3.1'de bilinmeyen yeni bir cihaz: iProd1.1

Apple'ın geçen hafta geliştiricilere dağıttığı iPhone OS 3.1 yeni cihazların yolda olabileceğinin işaretini bizlere vermeye başladı. Mart ayında yayınlanan iPhone OS 3.0'ın USBConfiguration.plist dosyasının içersinde bulunan ve yeni bir protip cihaz olduğuna kesin gözüyle bakılan iProd0,1'in yanına iPhone OS 3.1 ile iProd 1,1 eklenmiş görünüyor.

USBConfiguration.plist dosyasından farkedilen bu isimlerdeki sayının virgülden önceki rakamı donanımsal yeniliklere göre değişirken,bunun haricindeki yeniliklerde virgülden sonraki rakamının değişiklik gösterirdiğini belirtelim. Örneğin daha hızlı işlemci, hoparlör, ses kontrolü, mikrofon desteği gibi yeniliklerin yapıldığı 2.Jenerasyon iPod Touch sistemde iPod2,1 olarak geçerken, 1.Nesil iPod Touch ise iPod1,1 olarak geçiyor.

İProd0,1'i de açığa çıkaran ArsTechnica'nın fark ettiği bu ayrıntıya göre,iki cihazın sistemdeki bilgileri karşılaştırıldığında, iProd 0.1 kodlu cihazın konfigürasyon açıklamasında StandartMuxPTP yazarken,iProd1,1'de ise StandartMuxPTPEthernet tanımlaması yapıldığı ve iProd1.1'in ürün kimliği olarak iProd0.1'deki 4757'nin yerine 4762 yazıldığı dikkat çekiyor.Konfigürasyon açıklamasındaki bu değişikliğe göz önüne alırsak kesin adını bilemediğimiz iProd cihazına yapılan son değişiklikle yüksek hızda bağlantı kabiliyeti kazandırılmış olabilir. USBConfiguration.plist dosyasında bulunan "iPod2,2", "iPod3,1", ve "iPhone3,1" isimlerinin herhangi bir ürünle çakışmadığınıda belirtelim.

Şimdilik bu cihazlar için kesin bir yorum yapmamız çok zor ancak iProd'un Apple'ın son günlerde sıkça dile getirilen iPhone OS yada Mac OS X işletim sistemine sahip tablet bilgisayarını belirteceği görüşünde çoğu analist birleşmiş durumda.Diğer bir ihtimalde iLounge'un açıkladığı görüntüleme yeteneği eklenmiş iPod Nano'nun iPhone OS 3 işletim sistemine sahip olabileceğinde dolayı iProd'un iPod ailesinden yeni bir cihazı işaret edebileceği görünüyor.

iPhone OS 3.1'de bilinmeyen yeni bir cihaz: iProd1.1

Kaynak: Ars Technica

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim