Anlık Bildirim

Konsol oyuncuların sayısı ilk defa PC oyuncuları sayısını geçti

Bu habere başka şekilde "Sonunda Sony Playstation furyasını PC oyun dünyasından büyük hale getirmeye başardı"'da denilebilir. Zira rakiplerini katlayan satışlar yapan Playstation 2 ve daha öncesinde rakipsiz kalan Playstation konsol piyasasının hala en büyüğü. Tam rakamlara göre ABD'de geçen sene 54.5 milyon kişi konsol oynanarken, 52.3 million Amerika'lı Pc oyunu oynadı. Bunun altında tabii ki yatan yegane sebep kolay kullanım, uzun süreli donanım garantisi ve tek cihazın oldukça ucuz olması gösterilebilir.

Ayrıca gelecekte konsol piyasasının dahada büyümesi kaçınılmaz zira HDTV desteği ile yüksek çözünürlüklü oyunlar artık gerçek olabilecek. HDTV'ler her geçen gün daha çok yayılıyorlar ve zaten normal TV yayını için satın alınıyorlar böyle bir ekstra kullanımları konsol piyasası için müthiş bir avantaj. Bu avantaja göre 50" bir TV'de 1920x1080 çözünürlükte oyun oynayabilmek gelecek için PC'yi zorlayacak faktörlerden birisi.

Konsol oyun dünyasının yan etkilerinden biriside TV yayınlarının izlenme oranlarının düşmesi gösterilebilir. Aynı geçen sene ABD'de ilk defa olarak TV izleyicisinden fazla Internet kullanıcısın online olması gibi. Bu kişiler artan oyun kalitesi ve deneyimi sayesinde TV izlemek yerine ya konsolda oyun oynamakta yada PC başında internette gezinmekte. Mobil oyun piyasasının ise önümüzdeki yıllarda dev bir patlama yaşaması bekleniliyor. Özellikle Sony PSP cihazı bu konuda en büyük itici güç olacak. Bunun dışında Cep Telefon'larında görmeye başladığımız oyunlarında kalitesi yükseldikçe kullanıcı sayısı hızla artacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim