Anlık Bildirim

Kredi kartı boyutunda disk: 5GB !

StorCard 2001 yılında kurulmuş genç bir firma. Ürettikleri ürün ise firmanın adıyla aynı olan 100MB'dan 5 GB'a kadar değişik kapasitelere (şimdilik) sahip kredi kartı boyutunda diskler ! Kredi kartı gibi derken gerçekten de öyle olduklarını hemen söyleyelim çünkü disklerde kredi kartlarında bulunan manyetik şerit bile bulunuyor ve bire bir aynı ölçülerde (kalınlıkta dahil !).

Kart gerçekte sabit disklerle aynı prensipte çalışıyor yani harekete eden parçalara sahip. Bununla beraber oldukça ufak boyutlara sığdırılmış disk harekete ve darbelere oldukça dayanıklı bu da onu cüzdanınızla gittiğiniz here yere taşıyabileceğiniz anlamına geliyor.

Kartı okumak için StorReader adlı USB ve başka versiyonları bulunan bir okuyucuya ihtiyaç duyuluyor.

Kredi kartı boyutunda disk: 5GB !

StorCard'ın bir başka özelliği üzerinde bulunan bir işlemci ve yazılım vasıtasıyla gerçek zamanlı şifreleme yapabilmesi: Yani kritik bilgilerinizi hem yanınızda taşıyabileceksiniz hem de cebinizden düşürme ihtimaline karşı : ) şifreleyebileceksiniz.

Özellikle cep bilgisayarları için oldukça pahalı olan depolama alternatiflerine hem hacimsel hem de maliyet olarak çok ciddi bir alternatif.

Bu yılın ikinci yarısından itibaren okuyucu StorReader'lar 100$'dan StorCard'lar ise kapasitelerine göre 15$ başlayan uygun fiyatlarla pazarda olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim