Anlık Bildirim

LaCie 60GB Harici FireWire Harddisk İncelemesi

Harici disk'lerin performansını merak edenler için güzel bir inceleme. Yurtdışında sadece 237$'a satılan bu harici disk testlerde dahili 5400 devir/dk olan disk'i geçmeyi başarmış.

Ancak tabii ki 7200 devir/dakika olan disk'e yetişememiş. Yinede normal hergün satılan 5400 devirlik dahili bir disk'i geçmesi çok önemli zira zaten bu iki tür diskte sadece veri depolamak için kullanılıyor. Biliyorsunuz kimse 5400 devirlik bir diski çalışma diski olarak kullanmak istemez. Depo diski olarak 5400 her zaman mantıklıdır.

Bu arada bu HDD 7200 rpm'e sahip 2 Mb ön bellek sahibi bir model kısaca masaüstü modellerden pek farkı yok. Bu disk tüm enerji ihtiyacını Firewire bağlantısından gideriyor dolayısıyla birde fiş bul tak derdi ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Kısaca taktınız mı direk çalışıyor. Hızı ise bahsettiğim gibi oldukça iyi saniyede 20 Mb civarı. Gerçek hayat testine göre 650 Mb'lık bir dosya transferi 42 saniye sürüyor. Arkadaşlarınızla bir film paylaşmak için ideal değil mi ? Ayrıca yüksek kapasitesi ile bütün film, müzik, iş dosyalarınızı alacağı kesin. Bu sayede hepsini tek bir yerde toplayabilir ve daha rahat bir yaşam sürebilirsiniz.

Hem bu harici disk notebook sistemleri olanlar için harika bir çözüm. Biliyorsunuz notebook'ta bu tür kapasitelere ulaşmak için en az 440$ para ödemek zorunda kalıyorsunuz. Kısaca böyle çok daha az maliyetli. Testleri modeli görmek için mutlakada olsa bir incelemeye bakın. Hoşunuza gideceğine eminim. Bu arada bu tür yüksek hızlı harici bağlantılı HDD'lerde 160Gb'a kadar seçenekler mevcut. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim