Anlık Bildirim

Mac OS X'de Intel Virtualization dopingi

Intel bazlı Mac'ler için her gün yeni bir gelişme duyrulmakta, bu duyurulardan bir tanesi de işletim sistemi simülasyon yazılımları üreticisi Parallels Inc.'dan geldi. Firma, Intel bazlı Mac'lerde bulunan VT teknolojisinden yararlanan yeni yazılımları Parallels Workstation sayesinde, kullanıcıların performans kaybı olmadan istedikleri işletim sistemini Mac OS X altından çalıştırabileceklerini ileri sürüyor.

Intel'in Virtualization ismini verdiği teknoloji, aynı makinada birden fazla işletim sisteminin kaynak çakışması yaratmadan, birbirlerinden tamamen bağımsız şekilde çalıştırılabilmesine izin vermekte. Parallels Inc., şu an için sadece Windows XP sürümü satın alınabilen Parallels Workstation'ın Mac versiyonu için ön sipariş almakta. 40$ karşılığında satın alınabilecek yazılımın ücretsiz olan Beta sürümünü indirip denemek mümkün.

Kullanıcılara bir den fazla işletim sistemini tamamen birbirinden yalıtılmış ortamlarda gerçek zamanlı olarak çalıştırma olanağı sunan yazılım, Mac kullanıcılarına Apple'ın kısa bir süre öncesinde sunduğu Boot Camp'dan çok daha fazlasını vermekte. Boot Camp ile Mac'inizde sadece Windows XP kullanmak mümkünken Parallels Workstation sayesinde bütün işletim sistemlerini gerçek zamanlı olarak Mac'inizde kullanmak mümkün olacak. Parallels Workstation'ı daha önce çıkmış ve hali hazırda kullanılmakta olan diğer simülasyon yazılımlarından ayıran en büyük fark Intel'in VT teknolojisine destek vermesi oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim