Anlık Bildirim

MasterIndex: Evlerin Yüzde 62'sinde Bilgisayar Var

MasterIndex Okul Dönemi Araştırmasına Göre
Evlerin Yüzde 62’sinde Bilgisayar Var

MasterCard tarafından gerçekleştirilen Okul Dönemi araştırmasına göre, evlerin yüzde 62’sinde bilgisayar bulunuyor. Çocuklar günde ortalama 2 ? 3 saatlerini bilgisayar, 2 saatlerini de televizyon başında geçiriyor. Veliler bu zamanı ‘tam olması gerektiği kadar’ olarak değerlendiriyor.

MasterCard tarafından Eylül ayında Yöntem Araştırma Danışmanlık’a, Türkiye’nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde yaptırılan “MasterIndex Okul Dönemi” araştırması, “okula hazırlık dönemi harcama eğilimleri” ile “öğrenci ve velilerin davranışları” konusunda bilgi verdi. Araştırma aynı zamanda çocukların bilgisayar ve televizyonla ilişkilerini de irdeledi. MasterIndex araştırması sonuçlarına göre, araştırmaya katılanların yüzde 62’sinin evinde bilgisayar bulunuyor. İlköğretim çağındaki çocuklar, günde 1.9 saatlerini bilgisayar başında geçiriyor. Bu süre orta gelir grubunda 2.5 saate kadar çıkıyor. Sonuçlar incelendiğinde Doğu Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde yaşayan ilkokul çağındaki çocukların bilgisayar başında zaman geçirme oranlarının diğer bölgedekilere göre daha fazla olduğu görülüyor.

Lise çağındaki çocuklarda ise bilgisayar başında geçirilen zaman 2.7 saate çıkıyor. Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan liselilerin bilgisayar başında geçirdikleri zaman ise 4 saati buluyor.

Çocuklarının bilgisayar başında geçirdiği zaman hakkında fikirleri alınan velilerin yüzde 56’sı bu vakti ‘tam gerektiği kadar’ bulurken, yüzde 40’ı gereğinden fazla, yüzde 4’ü ise gereğinden az buluyor.

Televizyon İzleme Süresi Ortalama 2 Saat
Çocukların televizyon izleyerek geçirdikleri zamana bakıldığında ilkokul dönemindeki çocukların günde 2.1 saatlerini, lise dönemindeki çocukların ise günde 2.4 saatlerini TV başında geçirdikleri ortaya çıkıyor.

Çocuklar Okul Dışı Aktiviteye Katılmıyor
Araştırmaya göre ilkokul çağındaki çocukların yüzde 72’si, lise çağındaki çocukların ise yüzde 81’i okul dışı aktivitelere katılmıyor. Katılan azınlık ise genellikle spor, sanat / müzik kurslarına gidiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim