Anlık Bildirim

Matrox Extio F1400 ; Serverınızı metrelerce uzaktan,yanı başınızdaymış kadar hızlı kontrol edin

Bu günlerde ev kullanıcılarının çoğu bilgisayar sistemlerinin çıkardıkları ses ve kapladıkları alandan rahatsız olmaktalar. Günümüzde bilgisayarları sessizleştirme ve yerden tasarruf için bir çok aksesuar ve donanım kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Fakat konu, iş istasyonlarına gelince ses ve boyut konusunda ne yazık ki yapılabilecek fazla bir şey yok. Birden fazla güç kaynağı bulunan, gürültücü SCSI disklere sahip ve sürekli açık kaldıklarından dolayı bir çok fanla soğutulan bu sistemler, özellikle yakınlarında çalışmak zorundaysanız fazlaca can sıkıcı olabiliyorlar.

İş dünyasına yönelik 3D hızlandırıcıları ve çoklu ekran kullanımına müsayit grafik kartları ile tanınan bir üretici olan Matrox, Extio F1400 isimli ürünü ile profosyonelleri, gürültücü ve hantal iş istasyonlarının yakınında durmaktan kurtarıyor. Uzaktan yönetim amaçlı grafik ünitesi gibi garip bir şekilde isimlendireceğim ürün, grafik kartı ve monitör çıkışı bulunan bir ara ünite vasıtasıyla ana makinanın bütün kontrolünün sanki yanı başınızdaymış kadar hızlı bir şekilde, 250 metreye kadar uzaktan ele alınabilmesine olanak sağlıyor.

Extio F1400, kontrol edilecek bilgisayara PCI veya PCIe arabiriminden bağlanan bir kontrol kartı ve bu karta optik kabloyla bağlı bir istasyondan oluşmakta. İstasyon ünite, 4 adet DVI ekran çıkışına, 6 USB 2.0 bağlantı portuna, 128MB belleği bulunan ekran kartına, optik ve S/PDIF dijital ses çıkışlarıda bulunan yerleşik bir ses kartına sahip. İstasyon ünitenin grafik kartı 1600x1200 piksel çözünürlüğe kadar 4 ekranı aynı anda sürebilmekte. Sistem beraberinde gelen 4 adet DVI'dan HD15'e çeviri adaptörleri ile analog monitörlerle de kullanılabilmekte. Tamamen fansız bir tasarıma sahip olan istasyon sessiz bir çalışma ortamı sunmakta. Matrox ürünün Microsoft Windows XP X64, Windows XP, Windows Server 2003 ve Windows 2000 işletim sistemleri ile sorunsuz çalışacağını belirtiyor.

Kullanıcıya, ana makinaya hiç yaklaşmadan uzaktan kontrol imkanı verecek olan Extio F1400, grafik ve ses işleme stüdyolarında, sunucunun güvenli bir ortamda tutulması gereken yerlerde büyük kolaylık sağlayacaktır. Matrox'un belirttiğine göre dünyada ilk olan ve firmanın RGU (Remote Graphics Unit) olarak sınıflandırdığı ürün için henüz bir fiyat belirlenmemiş durumda. Extion F1400, istasyon ayrı, PCIe veya PCI'a takılacak kart ayrı satılacak şekilde 2006'nın 2. çeyreğinden itibaren satın alınabilir olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim