Anlık Bildirim

Microsoft Athlon 64 ve Opteron'lara resmi desteğini açıkladı

Opteron'un satışa sunulduğu 22 Nisan'da arkasında Microsoft sunucu yazılımında olmayacağı ortaya çıktı. Windows Server 2003'ün orjinal versiyonunda x86-64 desteği olmayacak ama ilerde büyük bir destek gelecek. Bu resmi destek Service Pack 1 ile gelecek.

Destek aynı zamanda Windows XP'ye de yıl içersinde eklenecek bu konuda Amd'nin endişelenmesine pek gerek yok zira Athlon 64'ler eylül ayında piyasada olacağı açıklandı. Diğer bir önemli gelişme ise Opteron'ların en yüksek performansı beklenilen yer olan Microsoft SQL server'ada 64-bit desteği gelecek. Buda resmi olmasa bile şu anda testlerinin yapılıyor olduğunun bilgisinin sızması ile ortaya çıktı.

Böylece Amd yıl sonuna kadar tüm desteği hem masa üstünde hemde sunucu piyasasında tüm desteğe sahip olacak. Başka önemli bir olay ise Microsoft'un dokumanlarında Opteron'un İtanium ile aynı kategorideki işlemci olarak değerlendirilmesi böylece Opteron çok üst seviye olan Datacenter ve Enterprise versiyonlarıda dahil. Eğer gerçekten bu böyle gerçekleşirse performans, fiyat bakımından ve aynı zamanda geriye doğru uyumluluğu olan Opteron büyük bir pazar elde edebilir.

Microsoft'un Athlon 64 ve Opteron ailesine bu kadar büyük destek vermesinin esas nedeni Windows dışındaki tüm sunucu işletim sistemlerinin bu işlemciye destek verecek olması. Sırf bu yüzden Microsoft büyük bir pazardan olabilir. Not olarak geçeyim sunucu işlemcileri için chipset üreten ServerWorks firması Opteron içinde özel anakart chipsetleri üreteceğini açıkladı. Özellikle en üst seviye modelinin 64 Gb Ram desteğinin ve 8 işlemci desteğinin olması Amd için çok önemli bir kazanım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim