Anlık Bildirim

Monster Tyrannosaurus ; Uygun fiyatlı performans canavarı diz üstü bilgisayar

Ülkemizde bir çok markanın diz üstü bilgisayar modellerini bulmak mümkün. Donanımsal özelliklerine göre oldukça geniş bir fiyat aralığında (650$+KDV den 4500$+KDV ye kadar) etiketlendirilen diz üstü bilgisayarlarda fiyata, donanımsal özellikler kadar satıcı firmanın servis ağı, ürünün yanında gelen ek yazılımlar ve aksesuarlar da etki etmekteler. Kullanıcılar son zamanlarda diz üstü bilgisayar alırken ürünün, uygun fiyatlı olmasını, ofis ve çoklu ortam uygulamalarında hızlı çalıştırmasını ve beraberinde yüksek oyun başarımına sahip olmasını bekliyorlar.

Konu diz üstü bilgisayar olunca yüksek donanımsal özellikler ve düşük fiyat genelde bir arada bulunan özellikler değiller. Focus Bilgisayar'ın markası olan Monster adı altında satılan diz üstü bilgisayarlar, oldukça yüksek donanımsal özellikleri ve uygun fiyat etiketleriyle kullanıcıya sunuluyor olmalarıyla dikkat çekiyorlar.

Monster serisi diz üstü bilgisayarların en üst modeli olan ve Tyrannosaurus (ND511N20S1) kod ismi ile satılan modeli inceleme fırsatı bulduk. Intel Centrino platformu üzerine kurulu Monster Tyrannosaurus, Intel Pentium M Sonoma 2GHz işlemci (2MB cache, 533MHz FSB), 533MHz 512MB DDRII bellek (2x256MB), 128MB PCIe 16x Nvidia 6600go ekran kartı, Dual Layer DVD-RW, 15.4'' WXGA TFT 1280 x 800 piksel çözünürlüğe sahip ekran, 80GB 5400 RPM 8MB tampon bellekli disk, 10/100/1000 GIGABIT LAN, 5 in 1 kart okuyucu (SD, MMC, MS, SM, XD), 1 IEEE 1394, 4 USB 2.0 portu, 56K v90 modem, TV Çıkışı ve optik dijital ses çıkışı gibi donanımsal özelliklere sahip.

Centrino platformuna sahip olmasına ve kasasında bu logoyu taşımasına rağmen ürün, standart gelen pakette, kablosuz ağ bağlantısı için herhangi bir donanım içermiyor. Intel PRO/Wireless 2200BG WI-FI kartı, ek olarak 35$+kdv ödenerek cihaza ilave edilebiliyor. Bizim incelediğimiz model de standart paketin dışında Intel PRO/Wireless 2200BG WI-FI kartı, 512MB yerine 1GB DDRII bellek ve Windows XP Home Edition işletim sistemi ürüne dahil edilmişti. Cihazın bir diğer bilinmesi gereken özelliğide standart paket ile Windows XP işletim sistemi verilmemekte, eğer istenirse 79$+KDV ödenerek Windows XP Home Edition işletim sistemi pakete dahil edilebilir.

Ürün sade bir tasarıma sahip, 363 x 265 x 34 mm olan boyutları ve 2.75 kg olan ağırlığı özelliklerine göre makul seviyedeler. Ürünün dikkatimi çeken en ilginç yanlarından biri herhangi bir özelliği belirtilmemiş olan stereo hoparlörlerinin oldukça iyi bir ses kalitesine sahip olması. Ofiste cihazı benim dışımda test etme imkanı bulan diğer arkadaşlarım da benimle aynı fikirdeler, ürünün gerçekten güçlü ve kaliteli bir ses çıkışı var.

Monster Tyrannosaurus'un en çok merak edilen yanına performansına gelirsek, Intel Pentium M Sonoma 2 GHz işlemci ve Nvidia 6600go grafik hızlandırıcısı bir çok masa üstü sistemi aratmayacak bir performans sunuyor. Yaptığımız testlerde, F.E.A.R tek kişilik demo ve Need For Speed : Most Wanted Demo 1024x768 piksel çözünürlükte, medium kalite ayarında oldukça akıcı bir şekilde oynanabiliyorlardı.

 

Resimlerin büyük halleri için lütfen üzerlerine tıklayınız

NFS : Most Wanted 35 kare/sn ile 46 kare/sn arasında gidip gelirken, oldukça gelişmiş grafiklere sahip ve yüksek sistem ihtiyaçları bulunan F.E.A.R, aksiyonun bol olduğu sahnelerde 18 kare/sn değerlerine kadar düştü. Fakat resimde de görebileceğiniz gibi oyun basit çatışma sahnelerinde 22 kare/sn, tek gezerken de 36 kare/sn değerlerinde oynanabilir kalıyordu.

Futuremark'ın hazırlamış olduğu 3D Mark serisini de Moster Tyrannosaurus'da çalıştırarak sizler için sonuçları kayıt ettik. 3D Mark 2001'den 15745, 3D Mark 2003'de 5896 ve 3D Mark 2005'den 2033 puan alan ürün Nvidia GeForce 6600'ün sınırlarında kalıyor ve beklentileri karşılıyor. (Ayrıntılı test sonuçları için buraya tıklayınız)

Ürünün genel masa üstü uygulama performansını da yine Futuremark'ın hazırlamış olduğu PC Mark 2005 ile test ettik. Test'in genel sistem performansı testinden 2884 puan alan Moster Tyrannosaurus, masa üstü uygulamalarda da kullanıcıyı tatmin edeceğini gösterdi. Aynı testin Raid 0 2x80GB diski, Nvidia 6800GT grafik kartı, NF3 Ultra anakartı ve AMD 3000+ işlemcisi bulunan 1GB RAM li bir sistemde 3300 puan civarı bir skor aldığı düşünürsek, diz üstü bilgisayarın bize sunduğu performans çok rahat anlaşılabilir. (AMD masa üstü sistemin sonuçları için buraya tıklayınız)


Resimin büyük hali için lütfen üzerine tıklayınız

Batarya ömrüne gelirsek Li-Ion 8 hücreli bir pile sahip olan ürün, masa üstü uygulamalarda kablosuz ağ yetenekleri kapalıyken 2.5 saat sürekli çalışabilirken, oyun ve benzeri ağır uygulamalarda 1 saat 20 dakika gibi bir sürede tekrar şarja ihtiyaç duyuyor. Gerçi donanımın gücü düşünülürse oyun ve benzeri ağır uygulamalar için pil ömrü süresi göz ardı edilebilir fakat masa üstü uygulamalarda pil ömrü biraz daha fazla olsaydı çok iyi olurdu.

1399$+kdv ile satılan Tyrannosaurus, performans konusunda beklentilerinizi sonuna kadar karşılayacak bir ürün. Focus bilgisayar, müşterilerine sıfır ölü piksel ve eğer ürünün performansından memnun kalınmaz ise ilk 15 gün içerisinde geri iade şansıda sunmakta. Teknik desteği Inselberg A.Ş. tarafından sağlanan Monster bilgisayarlar, Türkiye'nin 86 noktasına yayılmış servis noktalarında 2 sene boyunca üretimden kaynaklı arızalara karşı Focus Bilgisayar tarafından garantililer.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim