Anlık Bildirim

Moskova metro ağında yüz tanıma teknolojisi ile ödeme yapma dönemi başladı: Face Pay

Moskova, metro sistemine yeni bir ödeme yöntemi getirdi. Face Pay adı verilen yeni yöntem, yüz tanıma teknolojisi kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Moskova metrolarında yüz tanıma teknolojisiyle ödeme sistemi başladı: Fas Pay Tam Boyutta Gör

Moskova yetkilileri, şehrin metro istasyonlarındaki kameralı turnikeler aracılığıyla "Face Pay" adı verilen yüz tanıma teknolojisine dayanan yeni bir ödeme yöntemini kullanıma sunduklarını söyledi. Yetkililer, Moskova'nın yüz tanıma teknolojisinin bu ölçekte çalıştığı dünyadaki ilk şehir olduğunu belirtiyor.

Moskova metrolarında yeni ödeme yöntemi

Yüz tanıma teknolojisine dayanan yeni ödeme sistemi, günde yaklaşık 9 milyon kişinin kullandığı Moskova metro sisteminde 240'tan fazla istasyonda hizmete girdi. Face Pay'in özellikle turnikelerden geçişlerde büyük kolaylıklar sunacağı düşünülüyor.

Moskova belediye başkanı Sergey Sobyanin, Face Pay'i etkinleştirmek için yolcuların fotoğraflarını, banka kartlarını ve metro kartlarını Mosmetro mobil uygulaması aracılığıyla hizmete kaydetmeleri gerektiğini söyledi. Uygulamaya kaydedilecek olan fotoğrafın iyi ışıkta yüzün açık ve tam olarak çekilmiş olması gerekiyor. Turnikeden geçerken teknolojinin kullanıcıları tanıması için yüzün en az %40'ının açık olması gerekiyor.

Şehrin ulaşım departmanı başkanı Maxim Liksutov, kullanıcıların verilerinin güvenli bir şekilde şifreleneceğini söylese de yine bazı gruplar, sistemin mahremiyet ve insan hakları konularında olumsuzluklar getireceğini ve yeni teknolojinin gözetim amacıyla kullanılabileceği konusunda endişeli olduklarını belirttiler.

Face Pay kullanımı şu an için isteğe bağlı olarak gerçekleşiyor ve diğer ödeme yöntemleriyle metroların kullanımına devam ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim