Anlık Bildirim

MSI GF4 MX440 8X-VTD8X (MS-8888, V: Video-in/T:TV-out/D: DVI) İncelemesi

MSI kendi markası dışında Creative gibi pek çok büyük firmanın da üreticiliğini yapıyor ve şu anda üretim kapasitesi ile dünyada 1 numara. Bu yüzden oldukça deneyimli olan firma bunu kendi ürünlerini de yansıtmayı iyi biliyor.

Nvidia mevcut GeF 4 MX ve Ti serisini AGP 8X ile makyajladıktan sonra MSI'da dahil pek çok firma aynı şekilde kartları ve kutu içeriklerini düzenleyip piyasaya sürdü. AGP 8X dışında ufak çekirdek hızı artışları da içeren yeni çekirdek o kadar da büyük bir performans artışı sunmuyor.

MSI'ın MS-8888'üne geri dönersek kart GeForce MX-440'ın yeni AGP 8X versiyonunu içeriyor ve artık bir MSI klasiği haline gelen çok kışkırtıcı gözüken kırmızı PCB ile üretilmiş. 64MB (FBGA Hynix 3.6ns) belleğe sahip kartı diğer rakiplerinden ayıran en önemli farklar kartın DVI, TV-in/out (Philips SAA7114H) giriş-çıkışlarına sahip olması ve beraberinde gelen 10 CD içerisindeki değişik yazılımlar.

Yazılımlara baktığımız zaman Duke Nukem Manhattan Project, Ghost Recon, Morrowind - "The Elder Scrolls III", Games Collection ("Sum of All Fears", "Rally Trophy", "Serious Sam 2", "Zax: The Alien Hunter", "IL-2 Sturmovik", and "Beam Breakers"), Virtual Drive/RestoreIT!, MSI Multimedia Driver/Utility CD (Det. 31.00, 3D Turbo Experience, MSI Live Update, MSI GoodMEM, MSI LockBox, MSI SecureDoc, MSI WMInfo, ThinSoft Be Twin, Trend PC-cillin, E-Color 3Deep), 3D Desktop, WinDVD 5.1, WinCoder/WinProducer gibi oldukça zengin bir paketle karşılaşıyoruz. Gerçi bunların bir kısmı çok da gerekli değil ama WinDVD/Producer gibi bazı önemli programların kutudan çıkması oldukça iyi.

Kart çok iyi OC olabiliyor ve  405/729 MHz'e kadar çıkabiliyor. Bunlar bir MX 440 için oldukça ciddi rakamlar.

Yapılan testte 2D kalitesi (Det 41.03 kullanılmış) piyasadaki en iyi 2D performansını sunan Matrox Parhelia ile aynı olmasa da yakın bulunmuş. Aynı şekilde DVD ve TV-Out performansı da oldukça iyi. Özellikle Conexant'lardan daha iyi olan Philips çipin kullanılması TV Out ile TV'de film izlemek için kartı iyi bir seçim haline getirmiş.

MS-8888'in performansı ise yeni nesil bir GeForce 4-MX 440'tan ne bekleniyorsa onu veriyor. Ama kartın artısı iyi OC olabilmesi ve doğal olarak da bunu performansına yansıtabilmesi.OC ile kart 1024x768 çözünürlükte Unreal Tournament 2003 oyununda averaj olarak 44.15fps (Atlon XP 1700+, 512DDR) elde edilmiş.

Sonuçta kaliteli bir ürün olan MS-8888 AGP-8X bir anakarta sahipseniz ve birlikte gelen yazılımlara da ihtiyacınız varsa bir seçenek olabilir. Ama eğer üzerine bir miktar daha koyabilme şansınız varsa ucuz bir Ti 4200 almak daha mantıklı olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim