Anlık Bildirim

MSI K7N2G-LISR (NVIDIA nForce2 IGP) İncelemesi ve K7N2G-L hakkında bilgi

İncelemeye geçmeden önce Türkiye'de NForce 2'nin grafik çekirdekli versiyonuna sahip olan ilk anakart  MSI K7N2G-L'nin Türkiye'de 140$ civarı bir fiyattan satışa sunulduğunu söyleyelim. Ülkemizde satılan bu modelin şimdi incelemesi ile ayrıntılı bilgi vereceğimiz modelden önemli bazı farkları var.

İlk olarak MSI'ın NForce 2 chipsetli toplam 2 modeli bulunuyor:

Ülkemizde satılmaya başlanan K7N2G-L ve henüz gelmeyen MSI K7N2G-LISR.

Bunlardan MSI K7N2G-L, MSI tarafından uygun fiyatlı bir çözüm olarak düşünüldüğünden önemli bir değişiklik yapılmış: nForce 2 IGP (yani grafik çekirdeğine) LAN destekli nForce 1 MCP'si eklenmiş. Bu da satın aldığınız kartta nForce 2 MCP'si ile gelen bazı önemli yeniliklerden (Firewire, SATA RAID gibi) mahrum olmanız anlamına geliyor. Bu anlamda K7N2G-L modelini satın almayı düşünüyorsanız bu tarz hibrit bir yapıda olduğunu bilmenizde fayda var.

MSI K7N2G-LISR ise nForce 2 IGP ve nForce 2 MCP'den oluşuyor. Bu açıdan safkan bir nForce 2 olduğunu söyleyebiliriz.

Kart Firewire, USB 2.0, SATA RAID, 2 Kanal U-ATA 133 RAID, Soundstorm, GeForce 4 MX 440-420 arası entegre ekran kartı, 1 adet 100Mbps Ethernet, D-Bracket, S-Bracket, TV-Out Bracket gibi özelliklere sahip.

Oldukça derli toplu bir yerleşime sahip MSI K7N2G-LISR'da bu açıdan önemli bir kusur yok. Öte yandan çift Ethernet'ten yararlanılmamış olması veya yerine Gigabit Ethernet sunulmaması eksi sayılabilir. Bir de MIDI/Gameport olmadığını belirtmek lazım. Bracket adı altında pek çok ek kart verilirken bunları da barındıracak bir kart sağlanabilirdi.

Bu kartı çekici kılan en önemli özellik olan entegre GeForce 4 MX'e gelince ise beklentilerinizi biraz sınırlamalısınız. İlk olarak grafik çekirdeğini kullanacaksanız mutlaka eş iki DDR modülü ile İki Kanal özelliğini aktive etmelisiniz. Bu şekilde kullandığınız takdirde 3D Mark 1024x768 16bit'te 4700 civarı bir puan alabiliyorsunuz. Bu da standart bir GeForce 4 MX 440'ın altında kaldığını gösteriyor. OC yapmanız halinde bunu %10 civarında arttırma ihtimaliniz var ama bu da OC ile 7000 puan alabilen bir GeForce 4 MX 440'ın yine gerisinde kalacaktır. Ama yiğidi öldür hakkını ver derler eğer 1024X768'de grafik kartına abartı yüklenen oyunlardan oynamayı düşünmüyorsanız IGP 2'nin verdiği performans yeterli.

Kartın genel performansı ise diğer NForce 2'li anakartlardan (K7N2G-L'le bire bir aynı gibi) farklı değil. Zaten bugünlerde anakartları birbirinden ayıran performans farkından ziyade detaylar ve aksesuar/fiyat performansı.

Eğer MCP 2'nin sunduğu özelliklerden yararlanmak istiyorsanız yurt dışında aralarında maksimum 30$-40$ gibi fiyat farkı bulunan K7N2G-L ve K7N2G-LISR ikilisinden K7N2G-LISR modelini seçmelisiniz. Tabii bu anakart henüz bildiğimiz kadarıyla bir yerde satılmıyor ama çok da uzun zaman bekleyeceğinizi zannetmiyorum.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim