Anlık Bildirim

MSI Mega Stick 1: Bol özellikli Flash Bellek

Bir süre önce tasarım ödülü de alan MSI Mega Stick 1, çeşitli özelliklerle donatılmış 128 MB kapasiteye sahip USB 1.1 destekli bir Flash bellek.

Sahip olduğu zengin özellikler ürünü diğer rakiplerinden ayırıyor.

MSI Mega Stick 1'in uzunca bir liste oluşturan marifetleri şöyle: FM Radyo (10 Hafıza), FM Radyodan Kayıt, Ses Kaydı, Sürücü olarak kullanarak dosya saklama, MP3/WMA çalma, Arkadan aydınlatmalı LCD ekran, AAA Alkalin pil'le 12 saate kadar çalma ve kayıt.

MSI Mega Stick 1: Bol özellikli Flash Bellek

MSI Mega Stick 1 paketinde iPod'unkine benzer bir kulaklık ile geliyor. Kulaklık aynı zamanda cihazı taşımak için de kullanılmış ve bu oldukça pratik olmuş. Böylece cihazı boynunuza asarak kullanabiliyorsunuz ve gerektiğinde ucundaki bir düğme ile aradaki bağlantıyı kesebiliyorsunuz.

MSI Mega Stick 1: Bol özellikli Flash Bellek

Özelliklerde bahsettiğimiz gibi Mega Stick 1 ince kalem pillerle çalışıyor. Ama USB 1.1 yüzünden takıldığı USB portundan güç alıp eğer içinde şarjlı pil varsa bunu şar edemiyor. Yani Duracell, vb. kaliteli bir Alkalin kullanmak gerekiyor dışarıda uygun cihazla şarj ettiğiniz şarjlı pillerle kullanmanız lazım. Bu arada ufak bir not düşelim burada; her şarjlı pil normal pilin yerini tutmuyor çünkü bazıları normalden fazla akım sağlıyor. Bu da zaman zaman bazı hassas elektronik aletlerde arızalara yol açıyor. Bu yüzden kullandığınız kaliteli şarjlı pille gelen talimatlara, nerede kullanılabileceklerine aynen uyun !!!

MSI Mega Stick 1: Bol özellikli Flash Bellek

Mega Stick 1 fonksiyonlarını SigmaTel SMTP3410 entegre ve 128 MB Samsung K9K1G08U0M-YCB0 TSOP Flash bellek ile yürütüyor. FM Radyo için ise Philips TEA5767 FM Tuner kullanılmış. Seçilen parçalar hep iyi markaların ürünleri.

Kullanım açısından cihaz oldukça rahat. Arkadan aydınlatmalı LCD Ekran üzerindeki menüler arasında rahatça dolaşıp istediğiniz fonksiyona hızlıca erişebiliyorsunuz.

FM Radyo'dan yapılan ses kaydı oldukça iyi sonuçlar vermiş Anandtech'in incelemesinde. 

Modern işletim sistemlerinde taktığınız anda otomatik olarak bir sürücü olarak tanınan Mega Stick 1, dosyalarınızı kolayca taşıyabiliyor. Buradaki tek olumsuz nokta kapasitesinin 128 MB olması gözüküyor; en azından alternatif olarak 256MB ve/veya daha yüksek kapasiteli modelleri de olması gerekirdi.

Bir eksi yan ile bellek olarak bulunuyor: Flash Bellek beraberindeki CD ile gelen program olmadan Windows altında formatlanamıyor; dosya sistemi olarak Fat 16 kullanılmış. Ayrıca 128MB'ın bir bölümü Mega Stick 1'in işletim sistemi için ayrılmış. Ayrıca dosya aktarım ve okuma piyasadaki rakiplerin biraz gerisinde.

Bütün artı ve eksi yanları incelendiğinde yine de Mega Stick 1 oldukça kullanışlı ve eğlenceli bir cihaz. Özellikle MP3 haricinde FM radyosu olması bence oldukça önemli bir özellik zira kısıtlı sayıdaki MP3'den sıkıldığınız anlarda favori radyo istasyonunuzu dinleyebiliyorsunuz hatta istediğiniz şarkı ya da programı değişik kalite seviyelerinde kayıt edebiliyorsunuz. Ek olarak mikrofon ile kayıt özelliği toplantılarda not alma zorunluluğunu da kaldırıyor.

Türkiye'de bilgisayar satıcılarında ~110$ gibi bir fiyata satılan ürün standart 128MB belleklerden neredeyse 2 kat pahalı da olsa özellikleri bunu karşılıyor.

» Anandtech'in ayrıntılı incelemesi için tıklayın !

» MSI Türkiye sayfasındaki Türkçe Mega Stick 1 Flash Animasyonu için tıklayın !

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim