Anlık Bildirim

MSI'ın bellek aşkı; 8 DIMM slotlu P45-8D ile DDR2 ve DDR3 özgürlüğü

Nehalem ile birlikte 3 kanal entegre bellek kontrolcüsüne geçecek olan Intel'in Core i7 serisi işlemci modellerine yataklık edecek X58 yonga setli anakartlarda 6 adet DDR3 DIMM slotunun standart olması bekleniyor. Ucuzlayan DDR2 fiyatlarının yanı sıra DDR3 belleklerinin de düşüş eğilimine girdiği şu günlerde DDR2 ve DDR3 kullanımına (aynı anda hem DDR2 hemde DDR3 kullanımı mümkün değil)olanak tanıyan anakartların sayısı da giderek artıyor. Sektörün önde gelen oyuncularından Tayvan merkezli MSI'ın hazırladığı P45 yonga setli "Memory Lover" modeli sahip olduğu 8 DIMM slotu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Intel'in P45 yonga setinden güç alana anakart DDR2 ve DDR3 uyumluluğunun yanı sıra destek verdiği yüksek bellek kapasitesiyle de iddiasını ortaya koyuyor.

Adı gibi tam bir bellek sevdaılısı olan MSI'ın yeni anakartı üzerinde Intel'in en yeni yonga seti olan P45 yer alıyor. Kullanılan yonga seti itibariyle LGA775 formundaki tek, çift ve dört çekirdekli işlemcilere destek verebilen anakart Nehalem öncesi Intel'in güncel tüm ürün gamıyla kullanılabiliyor. Bilindiği üzere Intel'in P45 yonga seti ATi'nin Crossfire X teknolojisiyle de destek verebilmekte fakat MSI, P45-8D modelinde Crossfire X teknolojisinin kullanımına olanak tanıyacak ikinci PCIe slotunu kullanmayı tercih etmemiş. PCIe 2.0 uyumlu olan anakart pasif soğutma ünitesiyle de dikkat çekiyor. Kuzet ve güney köprüler için kullanılan ısı emiciler hava kanalıyla desteklenirken güç modülleri de yine Bakır tabanlı ısı emiciler ile desteklenmiş durumda.

MSI'ın bellek aşkı; 8 DIMM slotlu P45-8D ile DDR2 ve DDR3 özgürlüğü

DrMOS teknolojisi sayesinde enerji verimliliği konusunda da iddialı yeni anakart farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATAII konnektörüyle birlikte geliyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliğine de sahip olan MSI'ın bellek sevdalısı olan P45-8D modeli belirttiğimiz üzere özellikle sunduğu bellek desteğiyle öne çıkıyor. Toplam 8 DIMM slotuna sahip olan anakartın üzerinde 4 adet DDR3, 4 adet te DDR2 bellek slotu yer alıyor. Kullanım ihtiyaçlarına göre 16GB'a kadar DDR2-800MHz, yada 8GB'a kadar DDR3-1600MHz bellek anakart ile kullanılabiliyor. Profesyonel kullanıcılar için güç ve reset butonlarına da sahip olan MSI'ın ilginç, ilginç olduğu kadar da iddialı olan "Memory Lover" P45-8D modeli için henüz herhangi bir fiyat yada kullanıma sunulacağı tarih bilgisi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim