Anlık Bildirim

"Mu" varyantı, diğer varyantlardan izler taşıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Afşin Emre Kayıpmaz, Covid-19'un yeni varyantı olan "Mu" varyantının Beta, Gama ve Delta varyantından izler taşıdığını söyledi.

'Mu' varyantı diğer varyantlardan izler taşıyor Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Mu" varyantının diğer koronavirüs varyantları olan Beta, Gama ve Delta'dan izler taşıdığını söyledi. 

Kayıpmaz konuşmasında, hem Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından hem de Dünya Sağlık Örgütü tarafından izlemeye alınan bu yeni varyantın, Beta, Gama ve Delta varyantlarından mutasyonlar taşıdığını söyledi. Öte yandan bu varyantta da semptomlar çok değişmemekte. Benzer şekilde Mu varyantı vakalarında kişilerde boğaz ağrısı, öksürük, solunum sıkıntısı, ateş yüksekliği, yaygın kas eklem ağrıları, nefes darlığı, ishal, bulantı, kusma, tat ve koku kaybı gibi semptomlara rastlanıyor. 

Bununla birlikte Kayıpmaz, her türlü varyanta karşı bir tane net çözümün elimizde olduğunu söylüyor. Bu da elbette aşı olmak. Ülkemizde şu an en az bir doz aşı olmuş insanların oranı %82 iken, iki doz aşısını olanların oranı %63. Ayrıca birçok vatandaş hatırlatma dozlarını yaptırmıyor. Bu anlamda aşılanan bazı kişilerde de aşının koruyuculuğu her geçen gün azalmakta. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim