Anlık Bildirim

Nehalem tabanlı Lynnfield işlemcileri 3. çeyrek 09'da geliyor

Nehalem tabanlı Lynnfield işlemcileri 3. çeyrek 09'da geliyor

Kasım ayında Core i7 serisi yeni nesil işlemcileriyle birlikte Nehalem mimarisine geçiş yapacak olan Intel, önümüzdeki sene model çeşitliliğini duyuracağı yeni CPU'lar ile arttıracak. LGA1366 formunda olan ve yüksek performans tutkunlarını hedef alan Core i7 "Bloomfield" serisinin yanı sıra Intel, LGA1160 formundaki Lynnfield kod adlı işlemcilerini de alternatif çözüm olarak daha uygun fiyatla pazara sunmayı planlıyor.

Önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde pazara sunulmsı beklenen Lynnfield işlemcileri, Intel'in P55 yonga seti ile birlikte kullanılacak. En uygun fiyatlı modelinin 200$ seviyesinde olacağı belirtilen Lynnfield kod adlı yeni işlemciler muhtemelen Intel'in mevcut ürün gamındaki Q8000 serisinin yerini alacak.

45nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak ve dört çekirdekli yapıda olacak yeni işlemcilerin Bloomfield serisinden farklı olarak üç kanal yerine çift kanal bellek desteği sağlayan IMC yani entegre bellek kontrolcüsüyle gelmesi söz konusu. Sadece işlemci fiyatı açısından ciddi farklar olmasa da işlemci+anakart (yonga setli) maliyeti açısından Lynnfield serisinin Bloomfield'a ciddi alternatif olacağı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim