Anlık Bildirim

Nokia 3650: Yuvarlak tuş takımının önlenemez geri dönüşü : )

Pazar lideri Nokia, kolay kullanımı, menüleri ve dış görünümüyle (burada genele pek katılmadığımı belirtmeliyim) cep telefonu alışverişlerinde ilk bakılan alternatif. Bunun farkında olan firma da her keseye her zevke uygun telefonlar çıkartıyor hatta incelemesi yapılan Nokia 3650 yuvarlak tuş takımı haricinde film çekmenize bile olanak tanıyor.

Nokia 3650 176x208 büyük ekranı (4096 renk) ve sahip olduğu kamera yüzünden biraz büyük. Ama 130g ağırlığı ile bu tarz telefonlar arasında en hafiflerinden biri.  Symbian v6.1 işletim sistemi, 3 bant, entegre kamera, değişebilen yuvarlak tuş takımı, polifonik melodi, infra-red, Bluetooth, MMC kart yuvası, Li-Ion 850 mAh pil, GPRS en önemli özellikleri.

Paketten standart içerik (kullanma kılavuzu, şarj kiti vb.) haricinde 16 MB MMC kart, HDC-5 headset ve bazı yazılımların bulunduğu bir CD-ROM çıkıyor.

Telefonun tuş takımının ilginç dizilimi ve buna bağlı olarak diğer Nokia'lardan farklı olan menü yönlendirme tuşları buna alışmak için uzun zaman harcamanıza yol açabilir. Özellikle dakika da 500 kelime : ) yazan mesaj canavarlarındansanız bir süreliğine performans düşüklüğü yaşamanız muhtemel.

Nokia 3650: Yuvarlak tuş takımının önlenemez geri dönüşü : )

4096 renk göterebilen ekranı Samsung SGH-T400'te bulunan TFT kadar iyi değilse de imajlar oldukça net. Kullanım açısından diğer bütün telefonlarda ne varsa barındıran 3650 esas olarak genişletilebilen belleği (MMC kartı ile) ve multimedya yetenekleriyle ayrılıyor. Gerçi bütünleşik bellek de 3.4 MB boyutuyla az değil ama işin içine görüntü girince harici yardım kaçınılmaz.

Yazının başlarında paketten 16 MB'lık bir MMC kartı çıktığını söylemiştik. Bu kart boş gelmiyor içinde telefona uygun çeşitli 3.parti yazılımlar, klipler var.

Nokia 3650: Yuvarlak tuş takımının önlenemez geri dönüşü : )

Tabii esas güzel olan kartla gelen klipler haricinde telefonun arkasındaki bu dijital kamera sayesinde sizin istediğinizi çekebilmeniz. 3.5mm lensli renkli kamera 4 ayrı modda çalışıyor: Basic, Normal, High Quality ve Night (Gece) modu. En yüksek kalite ile düşük kalite arasında çok büyük fark bulunmuyor. Aşağıda en düşük kalite ile çekilmiş örnekte görüldüğü gibi ufak kamera işini iyi yapıyor.

Nokia 3650: Yuvarlak tuş takımının önlenemez geri dönüşü : )

Yukarıdaki gibi sadece durağan resimleri değil.3gp formatında 100kb'a kadar video kliplerde kaydedilebiliyor. Yaklaşık 95kb'lık klip 15sn süreye eşdeğer oluyor. Normalde buna ses de eşlik edebiliyor ama bunun için çıkmış olan güncellemeyi Nokia'nın sitesinden bulup kurmadığınız takdirde bu özellikten faydalanamıyorsunuz. Ayrıca çekilen videolar tahmin edebileceğiniz gibi beklenen kalite de değil.

Oldukça garip yerleşimli tuş takımı, büyük boyutları ve ekstra özellikleri Türkiye'de 409 EU+KDV (Hepsiburada.com) fiyatla birleşince açıkçası mükemmel bir seçenek değil. Ama tasarımına vurulmuşsanız ve paranız da varsa diyecek bir şey yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim