Anlık Bildirim

Nokia N serisi kaşınızda ; Yeni nesil akıllı telefonlarla tanışın

Nokia S serisi ile başladığı ve kullanıcıların büyük ilgi ve beğenisini kazanan Symbian işletim sistemli akıllı telefonlarını, yeni çıkartacağı N serisi ile bir üst seviyeye taşıyor. N serisi telefonlar yüksek multimedya yetenekleri ve iki (2) megapiksel dijital kameraları ile dikkat çekiyorlar. Resmi olarak duyrulan N70, N90 ve N91'i biraz yakından inceleyelim.

Nokia N70

Nokia N70, firmanın 3G destekli en küçük telefonu olma özelliğini taşıyacak. Multimedya özellikleri oldukça zengin olan telefon Sterio FM radyo, müzik dosyaları çalabilme, Visual Radio, iki (2) megapiksel dijital kamera, 3D oyun desteği, S60 serisi için üretilen 3D java ve symbian uygulamaları ile uyumluluk gibi bir çok donanımsal ve yazılımsal özellik bulunduruyor. 108.8 x 53 x 17.5 mm boyutlarındaki telefon 126 gram ağırlığında. N70, biri ön yüzde diğeri arka tarafta olmak üzere iki (2) adet kameraya sahip. Ön yüzdeki kamera 3G üzerinden görüntülü telefon görüşmeleri yapmanıza olanak veriyor.

Telefonun arka yüzündeki kamera lensini açmak için koruyucu kapağı aşağı çekmek gerekiyor. İki (2) megapiksel çözünürlüğündeki dijital kamera karanlık ortamlarda rahat resim çekilebilmesi için flashla desteklenmiş. Bunlara ek olarak telefon 20X dijital yakınlaştırmaya da sahip.

N70, akıllı telefonlarda bulunan bütün özellikler ve fazlasını desteklemekte.Telefon e-mail alıp gönderebilme, e-mail'lara dosya ekleme, tam özellikli Internet tarayıcısı, program yüklenerek özelliklerin arttırılabilmesi ve benzeri desteklere sahip. Ayrıca çift yönlü video görüşmesini ve video paylaşımınıda desteklemekte. N70, 3G hatların bütün performansı ile kullanılabilmesi için tasarlanmış. Telefon üzerinde hafıza kartı olarak RS-MMC kullanılmış. N70, 2005'in sonlarına doğru piyasada olacak fakat EDGE (Enhanced Data Rate for GSM Evolution) destekli versiyonu daha sonra çıkacak.

Nokia N90

Nokia N90, telefon ile dijital kameranın karışımı oldukça etkileyici bir cihaz. İki (2) megapiksel dijital kamerası Carl Zeiss lensle kuvvetlendirilmiş. Kaliteli fotoğraf makinalarını aratmayacak N90, otomatik netleme, özel yakın çekim modları ve yüksek kaliteli video kaydedim yetenekleri ile kullanıcılara çok farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. 352 x 416 piksel çözünürlükte MP4 formatında video kaydı yapabilen telefon aynı zamanda çekilen videolar üzerinde oynamalar yapılabilen bir yazılımda içermekte.

 

Nokia N serisi kaşınızda ; Yeni nesil akıllı telefonlarla tanışın

Yatayda uzun 352 x 416 piksel 262.144 renk iç ekranı, dönebilen telefon aynı zamanda kapağı kapalı iken resim çekmenize yardımcı olabilen 128 x 128 piksel 65.536 renk harici ekrana sahip. Telefon Symbian işletim sistemi taşıyor ve hem 3G hemde GSM ağlarında çalışacak versiyonları mevcut. N90, dahili olarak 31 MB hafızaya sahip ve beraberinde 64 MB RS-MMC gelmekte. Telefon 2005'in sonlarına doğru piyasada olacak.

Nokia N91

Nokia N91, gelişen taşınabilir küçük sabit disk teknolojisinden yararlanan ve içerisinde dört (4) GB sabit disk bulunan ayrıca MP3, M4A, AAC ve WMA gibi popüler dosya formatlarınıda destekleyen iPod'un telefonla karışık hali. Telefon aralıksız 12.5 saat boyunca müzik çalabilmekte ve asıl heyecan verici nokta Harman Kardon, JBL ve Sennheiser gibi ses ürünleri üzerinde uzmanlaşmış firmaların N91 için aksesuar üretecek olmaları.

Telefon Symbian işletim sisteminin bütün nimetlerinden faydalanmakta ve N serilerinde ortak nokta olan iki (2) megapiksel dahili dijital kameraya sahip. Kulaklığı üzerinde de multimedya kontrolleri bulunan N91, kapağı kapalıyken son teknoloji bir MP3 çalar gibi durmakta.

Nokia N serisi kaşınızda ; Yeni nesil akıllı telefonlarla tanışın

N91, içerisindeki dört (4) GB kapasiteli sabit disk ile sadece müzik dosyalarını taşımak için değil dökümanlarınızı ve diğer dosyaları taşımak içinde kullanılabilir. Bilgisayar ile USB 2.0 portu üzerinden haberleşen telefona dosya aktarmak fazla vaktinizi almayacak. N91, diğer N serisi telefonlar gibi 2005'in sonlarına doğru vitrinlerde yerini alacak.

N Serisi hakkında

Nokia N serisi telefonlar ile bir çok Koreli küçük firmaların yaptıkları ve Kore dışına çıkmayan fakat bünyelerinde kaliteli dijital fotoğraf çekim yada multimedya oynatım kabiliyetleri bulunan bütün telefonların iyi yönlerini alıp S60 serisine eklemiş gibi görünüyor. Daha önce bir çok firma iki (2) megapiksel veya daha üstü çözünürlüklerde kameralı telefonlar ürettiler fakat hiç birinde N90 daki gibi kaliteli mercekler kullanmadılar.

Firma ayrıca N serisi telefonlarında XpressPrint denen bir yazdırma fonksiyonunu kullanıcılara sunuyor. Kullanıcılar ister USB üzerinden telefonu uyumlu yazıcıya bağlayarak kablolu vastası ile yazdırma yada Bluetooth üzerinden kablosuz yazdırma seçeneklerine sahipler.

Zaten Symbian işletim sisteminin sağlamış olduğu program ile genişletilebilirlik Nokia'nın akıllı telefonlarını pazarda zirveye taşımıştı fakat N serisi ile Nokia programsal yeteneklerine kullanıcıların oldukça fazla istedikleri Radio, Multimedya dosyaları çalma ve gelişmiş görüntüleme yetenelerini ekleyerek S60 platformunu geleceğe taşımış oldu. Pazarda lider olan Nokia, N serisi ile yerini sağlamlaştıracağa benziyor.

Telefonlar henüz yeni duyruldukları için fiyatları için birşey söylemek mümkün değil fakat 1000 YTL ve üzeri fiyatlarda pazara giriş yapacaklarını söylemek zor değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
115881 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim