Anlık Bildirim

Notebook disklere en iyi seçim Seagate Momentus ?

Bundan 6 sene önce 1997 yıllında önce Seagate mobil disk pazarından çekilmişti nedeni pazarın çok ufak olması ve daha fazla yatırımın ve ilginin gerekmesi idi. Şimdi ise Notebook pazarı toplam Pc pazarının nerdeyse %20'sini dünyada ele geçirmiş durumda. Hatta 2004 yılında 50 milyon mobil disk satılması bekleniyor. Dolayısıyla dev disk üreticisi için böyle bir pazar göz ardı edilemezdi.

Sonuçta Seagate Momentus adlı yeni serisi ile tekrar döndü hemde fırtına gibi. Çoğu testte kendisi 5400 dakika/devir oranına sahip olsa bile 7200 dakika/devir olan rakiplerini geçmeyi başardı yada direkt enselerinde yer aldı. Dolayısıyla diğer 5400 dakika/devir disklere tam bir fark atmış. Bunun en büyük nedeni Seagate'in 5400 devir/dakika'da ilk 40 Gb plaka yoğunluğuna sahip diske sahip olması.

Diskin performansının yanında güç tüketimi Hitachi (eski IBM) 4200 dakika/devir diskleri ile aynı. Sıcaklık olarak ise testte en soğuk disk çıkmış dolayısıyla çoğu notebook için ısı üretim sınırlarını geçmediği kesin. Son olarak sesi ise 4200 devir/dakika olanlardan çok az daha fazla yani çoğunlukla 5400 devir/dakika olduğunu unutacaksınız.

Eğer sizde eski ufak kapasiteli ve düşük hızlı notebook diskinizi değiştirerek yep yeni gibi yapmak istiyorsanız bu diskin şimdilik 20 Gb'lık versiyonunu gözden geçirmelisiniz. Zira 40 Gb'lık versiyon daha satılmıyor nedeni ise belirsiz zira yurtdışında iki model arasında sadece 20$'lık bir fark var. Online olarak tr'de en ucuz satış noktası BTdepo. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim