Anlık Bildirim

Nvidia 6800 Ultra SLI ile 3DMark 2005'den 7229 puan alıyor !

Geçtiğimiz günlerde internete dağıtılan Futuremark firmasının 3DMark 2005 isimli yeni test programında en üst seviye kartlar bile çok fazla zorlanıyor. SLI sistemi ile birbirine bağlanan iki adet Nvidia 6800 Ultra 3.4 GHz Pentium 4 EE'li Intel Tumwater platformunda yeni test standart ayarlar ve hızlarda 7229 puan alabiliyor. Sistemde bir adet 6800 Ultra bağlandığında ise bu skor 5000 oluyor. Artış miktarı ortalama %45. Nvidianın iddia ettiği ve 3dmark 2003'de başardığı %90 lara varan artışın bu teste görülmemesi akıllarda bu SLI sisteminin yada 2*PEG sisteminin ne kadar verimli olduğu hakkında şüpheler uyandırmıyor değil.

Yinede tahminlerimiz SLI sistemin belli bir yerden sonra işlemci sınırlayıcı olduğu, bu sınırlama sonucada günümüzün işlemcileri ile maksimum 7200 civarı puan alınabileceği. Üst seviye kartlarda hal böyle olunca SLI sistem alt seviye kartlarda daha mantıklı olacak gibi gözüküyor. Özellikle maksimum fiyat /performansın yakalandığı Ge-Force 6600 GT gibi kartların SLI yapımı tüm kullanıcılar için cazip. Yinede ucuz SLI destekli anakart ihtiyacı olacak bunu sağlayacak firma ise şimdilik Via gözüküyor. Zira Nvidia'nın çözümü gerçek x16'dan iki tane verecek olsada pahalılık bakımından iki kat olabilir.

Başka sınırılı tutan faktör ise gpu güçlerinin arttığı halde ram performansının çokda artmadığı (256-bit veriyolu hala 256-bit veriyolu). Her ne kadar her GPU'nun kendine ait ramleri olsada sonuçta ram performansları GPU hızlarının birleştiği gibi birleşmemekte. İlerki zamanlarda bu sınırlayıcı faktörlerin SLI üzerindeki etkileri platform çıktığında çok daha belirginleşecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim