Anlık Bildirim

nVidia mobil GeForce 6 serisinin son üyesi - GeForce Go 6600

nVidia, mobil platform ekran kartlarında daha çok pazar payına sahip olan Ati' yi burada da rahat bırakmayacak gibi. Dizüstü bilgisayarlar için ürettiği giriş seviye GeForce Go 6200 ve üst seviye GeForce Go 6800' dan sonra boş kalan orta seviyeye GeForce Go 6600' ü ekleyerek GeForce 6x serisinin mobil bölümünü tamamlamış oluyor. 6600 Go' nun bir önceki serideki emsali GeForce Go 5700FX ile aynı enerjiyi kullanarak iki kat fazla performans sağladığı söyleniyor.

Düşük güç tüketimi sayesinde, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlara yüksek performansın artık taşınabildiği ortada. Hatta o kadar ki, nVidia' nın orta seviyesi GeForce Go 6600, saat hızlarına göre 3D Mark03' ten 5000 ila 7000 arası puan alabiliyor. DirectX 9' a tam destek veren GeForce Go 6600, bu performansı ile günümüz oyunlarının tamamını oynanabilir kare/sn hızlarında çalıştırabilir.

nVidia mobil GeForce 6 serisinin son üyesi  -  GeForce Go 6600

Yeni seri tabiki sadece performans sunmuyor. Sürekli gelişen masaüstü ekran kartları, güç tüketimleri azaltılarak mobil platforma taşınıyor. GeForce6 serisi ile beraber nVidia' nun duyurduğu ve bizim de haberini burada verdiğimiz, de-interlace efekteleri gibi video görüntülerinideki sorunları düzelterek kalitelerini arttırmaya yarayan PureVideo da yeni seri tarafından destekleniyor. Yine görüntü kalitesini arttırmaya yönelik başka bir özellik olan "akıllı LCD renk ayarlama", sadece mobil platform için kullanılacak ve video oynatma esnasında gerçek zamanlı olarak bu renkler düzenlenebilecek. nVidia' nın yaptığı demoda özellikle video gösterimlerinde renklerdeki canlılığın fark ettiği söyleniyor. Fakat bu özellik bütün dizüstü bilgisayarlar da kullanılamayacak. Zira kullanılan LCD ekranın tepkime süresi gibi özelliklerinin bu teknolojinin standartlarına uygun olması gerekiyor. nVidia' ya göre daha önce üçüncü parti yongalar ile sağlanan bu tarz görüntü düzenleme işlemleri artık GPU üzerinden yapılacak ve maliyetin düşmesi sağlanılacak. Daha açık söylemek gerekirse, üst seviye dizüstü bilgisayarların fiyatlarına direk olarak yansıyacak.

Gerekmediği zaman GPU' nun bazı bölümlerini kapataran nVidia GPU' larının güç koruma sistemleri olan PowerMizer, biraz daha geliştirilerek beşinci versiyonuna ulaşmış. Dolayısı ile daha uzun pil ömrü vaad ediyor. Şubat ayında çıkan yeni GPU' yu çok yakında dizüstü bilgisyarlarda görmeye başlayacağız. Hatta Toshiba 6600 Go ekran kartını kullanan dizüstü bilgisayarlarını hazırlamış bile.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim