Anlık Bildirim

OCZ Powerstream 520/470/420 Watt güç kaynakları

Dünyanın en ünlü overclock ram'ı üreticisi OCZ her zaman olduğu gibi yeni pazarlar ararken bu sefer tüm oc camiasını kalbinden vuracak bir seri çıkardı. Serinin adı PowerStream ve en düşük 420 Watt modelinin bile tek 12 Volt rayında verdiği değer 30 Amper. Ama yinede esas büyük özelliği bu değil. İlk defa olarak bir üreticinin 3.3 V, 5 ve 12 volt raylarında kasa dışında + %10 ve - %10 voltaj ayrını yapabileceğiniz seçenekler geldi.

Bu ayar için ayrıca güç kaynağının o anki durumunu belirten ledler bile eklenmiş. Mesela - %5'den fazla 12 Volt rayı veriyorum anlamına gelen kırmızı ışık 12 Volt ayarı altında yanıyor. Bu sayede siz tornavida ile + %5 gücü arttır diye ayar yaptığınızda herşey normale dönüp tekrar yeşil ışığa kavuşmuş oluyorsunuz. Birde OCZ aslında oldukça düşük güç rakamları vermiş diyebiliriz zira verebileceği maksimum güç 620 Watt iken OCZ bunun 100 Watt altında 520 Watt değerini kullanmış.

Ayarlayabileceğiniz voltaj aralıkları şöyle ;

 
Min. Voltaj
Maks. Voltaj
+12V DC
10.8
13.2
+5.0V DC
4.5
5.5
+3.3V DC
2.8
3.8

Her ray ayarının üsttünde gözüken renklerin anlamı ise şöyle ;

Renkler
Anlamları
Yeşil renk
Voltaj +/- % 5 aralığında
Sarı renk
Voltaj % 5'den düşük
+3.3V DC
Voltaj % 5'den fazla

Ürünün fanları ise 2 tane 80 mm'lik standart fan. Bu kadar gücü kaldırmak içinde görebilecek en büyük soğutucuları kullanıyor. Fakat buna rağmen en sessiz demek yanlış olur bu ürün sonuçta piyasada alacaklarınızdan daha sessiz olsada güç için tasarlandığından en sessiz değil. Garanti süresi 3 yılı anında değişim, 2 yılıda normal garanti olmak üzere 5 yıl gibi cömert bir süre.

Güç kaynağının bazı 12 Volt bağlantıları PowerShield teknolojisini içeriyor. Bu teknolojinin amacı diğer aygıtların enerji çekimlerinden oluşan yüksek frekanslı değişimleri yok etmek. Hem ekran kartına hemde hemde sabit disklere takılabiliyorlar. Fiyat aralığı ise beklenmedik derecede iyi. ABD'de en ucuz modeli 420 Watt 84$, 470 Watt 109$, 520 Watt 122$ .

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim