Anlık Bildirim

Opteron'lar stoklarda ve fiyatları belli

Amd daha işlemcinin çıkmasına 1 hafta kala Amerika'daki tüm önemli satış kanallarını Opteron'larla doldurmuş durumda. Bu normalde pek alışık olmadığımız bir durum zira tanıtım ile gerçek piyasaya çıkışlar arası bazen çok uzun zamanlar olabiliyor.

Amd Opteron işlemcilerinde baz aldığı fiyatlandırma politikası ise çok ilginç. Amd işlemcinin hızının tek kriter olmadığını belirtmişti ve artık şimdi artık entegre ram veri yolu, L2 ön belleği ve bağlantı genişliği ile alakalı bir numaralandırma geliştirdi. Bu numaralandırmada ilk rakam işlemcinin kaç işlemci ile birlikte çalışabileceği diğer bir değişle serisini, sonraki rakam işlemcinin o seride diğer işlemcilere göre performansını ve son rakamda başka bir performansı temsil ediyor.

Örnek vermek gerekirse Amd piyasaya x86-64 Opteron işlemcilerinden 141, 142, 241, 242, 841 ve 842 olanları sunmayı planlıyor. Mayıs ayında ise 244 modeli piyasadaki yerini alacak. Bu işlemciler 2 baş rakamını taşıdığından çift işlemci desteğine sahip olacak. Bu işlemcileri birbirinden ayıran ne belli değil ama çift ddr kontrolcüsü, L2 ön bellek veya FSB'leri olabilir.

Fiyatları ise şimdiden belli işte sırasıyla 240 ve 242'nin fiyatları: 275$ ve 670$. Unutmayın bu işlemciler sunucular için ve bu yüksek fiyatla Amd'yi belki sonunda kara geçirebilirler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim