Anlık Bildirim

Palm ve Pocket PC'ler için Katlanabilir Kablosuz klavyeler

Palm ve Pocket Pc kullanıcıları için bir farklı iki model klavye geldi. Kablosuz klavye oluşu PDA'in IR portu özelliğine dayanıyor. Özellikle klavyenin üst kısmında tüm pda'lere göre ayarlanabilen tutucu sayesinde ayrıca gördü görmedi ayar yapmanızı engelliyor. Aslında piyasada iki model var birisi Palm firmasının kendi sattığı Palm Wireless keybord, diğeri ise Targus frmasının hem Pocket Pc hemde Palm için uyumlu modeli.

İkisininde boyutları ve tuş takımları dışında oldukça benzer özellikleri var. Kablo olmaması ve IR ile çalışması diğer tüm slotların PDA'de boş ve kullanılabilir olmasını sağlıyor. Klavye kullanılmadığı zaman katlanıyor ve kaldırılabiliyor. Aynı zamanda artık günümüzde anlamını yitiren IR portuna büyük bir özellik katıyor.

Boyutları tabii bir palm gibi değil ve taşınabilirlilitesi fazla yok ama hızlı yazmak isteyenler için vazgeçilmez olacağı kesin. Özellikle son günlerde tüm PDA'lerin her gün daha çok notebook'ların yerini aldığı düşünülürse bu büyük klavye eklentisi oldukça güzel.

Klavyenin tek kötü yani rakamlar ile harflerin bazılarının paylaşımlı tuş içermesi bu yüzden rakamlarla dolu bir döküman üzerinde çalışırken biraz zorlanılabilir fakat Targus'un modeli biraz daha büyük ve daha çok tuşu sayesinde rakamlar için ayrı bölmeleri mevcut. Enerjisini ise içinde takılabılen bir çift AAA pil ile sağlıyor.

Benim en çok hoşuma giden özellik ise yatay modda çalışabilen Palm'ların bir dokuman yazmak için oldukça uygun bir ortam sağlaması nede olsa çalıştığınız alan Palm'lar için 480x320 ve Pocket PC'lerden en iyisi için 640x480 bu normalde bir notepad'de gereken ihtiyacınızdan çok fazla. Targus'un boyutları biraz daha fazla ama daha çok tuş takımı sunuyor.

Boyutlar tam olarak şöyle ; Palm Wireless Keybord kapalı iken 13,8 x 9,14 x1.77 ve açıkken 23,8 x 6,6 cm. Targus ise kapalı iken 14 x 10.5 x 2.5 cm ve açıkken 28.5 x 10.5 x 1 cm . Fiyatları Palm'ınki için 70$ , Targus için ise 50$ civarı ancak yaptıkları işe değer olduğu kesin. Hem nette gezinirken artık forumları dolaşmak ve cevap yazabilmenin daha kolay yolu yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim