Anlık Bildirim

Palm Zire 71

Avuçiçi bilgisayarların önde gelen üreticilerinden olan Palm firması, Zire adında 7 Temmuz 2002 tarihinde piyasaya sürdüğü cep bilgisayarının varisi olan Zire 71 modelini 23 Nisan'da piyasaya sürdü.

Zire 71'in en önemli özellikleri arasında, 65.000 renge sahip 320x320 piksellik dokunmatik renkli TFT ekranı, 640x480 çözünürlüğe kadar resim çekebilen dijital kamerası, MP3 çalabilme özelliği, video oynatma kabiliyeti ve ince tasarımı göze çarpmakta. Ağırlığı 150 gram, boyutları (genişlik/kalınlık/uzunluk) 7.3 / 1.7 / 11.4 cm. Palm Desktop programı sayesinde bilgisayardan kolaylıkla dosya transferi yapılabilmekte, audio ve video dosyalarını kendi formatına dönüştürüp yükleyebilme ve Microsoft Outlook ile senkronizasyon sağlanabilmektedir.

Önceki nesil Zire'a göre 8 kat daha fazla kapasiteye sahip 16Mb'lık belleği ilk bakışta vasat gibi görünse de fiyatına göre yeterli bir performans sergiliyor. Buna ek olarak 4Mb'lık yükseltilebilir Flash-ROM ile güvenli depolama sağlanabiliyor. Üzerinde Palm OS 5.2.1 ile gelen Zire 71'in işlem kapasitesi 144Mhz hızında çalışan OMAP işlemci ile birkaç gömlek yükselmiş durumda.

Pil ömrü saygı duyulacak kadar başarılı olan bu cep bilgisayarı ile 5 saat kesintisiz olarak MP3 dinleyebilir, gündelik kullanımla ise 1 haftaya varan sürelere kadar yeniden şarj etmeden kullanabilirsiniz. Üzerinde 1 adet SD Memory Expansion Slot ve IrDA (kızılötesi) ile gelen Zire 71'in en büyük eksikliği, bluetooth desteğinin olmayışı ve işletim sistemi yazılımının güncelleme imkanının bulunmayışı.

Opsiyonel aksesuar seçeneği olarak 128Mb'lık SDKart ve kartvizit tarayıcısı mevcut. Çok amaçlı gündelik kullanımı hedef alan Zire 71 Amerikada $299'dan ülkemizde ise $449+KDV civarı satışa sunulmaktadır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim