Anlık Bildirim

Palm'lara Bluetooth Geliyor

Kısa mesafe kablosuz iletişim teknolojisi yaygınlaşıyor. İlk olarak geçtiğimiz aylarda Compaq popüler Pocket Pc'si iPaq'in yeni modelinde Bluetooth sunmuştu(ipaq-3870). Tabii teknolojinin öncülerinden Ericsson'uda unutmamak gerekir.

Bir sonraki nesil Palm'lar Broadcomm firmasının Bluetooth teknolojisini kullanacak. Bluetooth hakkında bahsetmek gerekirse 10 Metre içinde 1 Mbit/sn hızında ağ vaad etmekte. Aynı alanda 10 üyeye kadar network kuran PAN'de (Personal Area Network) bu sene içinde hazır olacak. Bu hız pda'ler arası bir çok dosya transferi, nette gezinti, oyun gibi işlemler için yeterli. Ancak 3 yıldır ortalarda dolaşan Bluetooth indirilemeyen üretim maliyetleri ve protokol anlaşmazlıkları dolayısıyla bir türlü piyasaya girememişti. Diğer yandan kablosuz ağ standartı olan 802.11b'den de çok ağır darbeler aldı. Şu anda Bluetooth Toshiba'nın bazı notebooklarında da yer almakta.

Özellikle Gprs, Bluetooth sayesinde el bilgisayarlarından cebinizde duran cep telefonunuz üzerinden Internet'te gezinmek oldukça çekici. Pocket PC'ler şu anda bunu bize sunuyor şimdi sıra Palm'lara geldi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim