Anlık Bildirim

Pci'da Sdram'lar ile RamDisk

Cenatek firması 4 Gb kapasiteye kadar genişletilebilen normal bir pci kartı üserine Pc-133 ramların takılabildiği hdd emulasyonu yapan bir disk oluşturmuş. Diğer manada üzerinde 4 tane 184-pin'lik Sdram slotu var. Bu ram hızında olan diski tek engelleyen pci veriyolunun kapasitesi. Pci yüzünden normalde 80-100 Mb/sn sabit aktarım hızına sahip olan disk, sıralı okumada 132 Mb/sn hızına kadar çıkıyor.

En büyük özelliği ise okuma ve yazma hızı değil inanılmaz erişim süresi sadece 0.6 micro saniye. Yani 6 mili saniye olan bir 15k devirdeki SCSI diske göre 10000 kat daha çabuk erişiyor. İşte bu erişim süresi ona işlemciyi son hızı ile kullanma imkanı tanıyor. Zaten Photoshop gibi gerçek testlerde normal bir diskli bilgisayara göre iki kat hızlanma olmuş.

Ama bence en büyük kullanım alanı ufak bilgileri saniyede binlerce kez isteyen veri sunucuları. Erişim süresinin azlığı saniyedeki In/Out miktarını 106'dan 13000'e çıkarmış ki bu inanılmaz bir rakam. Kartın en kötü özelliği ise boot edilen sürücü olamayışı.

Pci slotuna takılan ekstra güç kaynağı ile bilgisayar kapandığında kendi enerji hattını kullandığından ram'lara enerji verme devam ediyor. Buna bağlanacak kesintisiz güç kaynağı ile uzun süre veri güvenliği sağlanabilir. Bir diğer müthiş özelliği ise 1,000,000 saat çalışma süresi. Normal hdd'lerde bu miktar sadece 80,000. Fiyatı ise 4 Gb ram için ramları kendiniz alır ve takarsanız yaklaşık $ 1700 gibi bir fiyata çıkabiliyorsunuz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim