Anlık Bildirim

Pentax'ın yeni D-SLR kamerası en sonunda yüzünü gösterdi; K-7

Pentax'ın yeni D-SLR kamerası beklendiğimizden hızlı şekilde gün ışığına çıktı. Bakalım K7, fotoğrafçılık dünyasına yeni bir soluk getiriyor mu?

Pentax K7

SLR (Single Lens Reflex) kamera üretiminde yılların deneyimine sahip Pentax firması,*ist D ile başladığı dijital yolculuğa K-7 modeliyle kaldığı yerden devam ediyor. Fotoğraf meraklılarının üzerinde uzun süre konuştuğu K-7'nin gizli çekilmiş fotoğraflarına, çeşitli spekülatif bilgilerine daha önce internette rastlamıştık. Yaşanan bu gelişmelerin hemen ardından da kameranın lansman tarihi olarak 20 Mayıs 2009 işaret edilmişti. Fakat Pentax'a yakınlığıyla tanınan RiceHigh, tanıtımdan bir kaç gün önce, koruduğu sessizliğini bozdu ve yeni kameranın gayri resmi fotoğraflarını, teknik özelliklerini kişisel blog sitesinde bizlerle paylaştı. Şimdi, K7'nin teknik detaylarına hep beraber kısaca bir göz gezdirelim.

131 x 97 x 73 mm ebatlarında ve lityum iyon batarya, hafıza kartı dahil 750 gram ağırlığında tasarlanan K7, Samsung tarafından üretilen yeni revizyon APS-C (23.4 x 15.6 mm) 14.6 megapiksel CMOS sensörden ve Pentax'ın Prime II (Pentax Real Image Engine) görüntü işlemcisinden güç alıyor. CMOS sensör, CCD sensörlere oranla daha başarılı ISO performansı sergilerken, kameranın görüntü işlemcisi Prime II, gerçeğe yakın renklere sahip fotoğraflar, daha iyi performans vaadediyor. Genel dizaynında güncel modellere nazaran göze çarpan değişikliklere sahip K7, tıpkı K10D ve K20D gibi suya, toza dayanıklı gövde yapısı sunuyor. Kameranın gövdesinde magnezyum ve çelik alaşımı kullanıldığını görüyoruz.

Pentax K7
Pentax K7

SAFOX VIII+ odaklama sistemini bünyesinde barındıran kamerada, 9 tanesi çapraz olmak üzere 11 tane odak noktası yer alıyor. Firmanın iddialarına göre kameranın odaklama hızı ve tutarlılığı önceki nesil modellere göre arttırılmış. Pentax'ın geçmişten günümüze ürettiği tüm objektiflerle gerek adaptör yardımıyla gerek adaptörsüz çalışabilen K7'nin, 77 segment ölçüm modu, 1/8000 saniye enstantane hızı, odak lambası, 1.5x'lik crop faktörü gibi özellikleri dikkatlerden kaçmıyor. Önceki nesillere göre enstantane hızı, ölçüm modunun geliştirildiğini hatırlatalım. Bunların yanısıra kameranın ISO seviyesini 100 ile 6400 arasında ayarlayabilmekteyiz. CMOS teknolojisi her ne kadar CCD'ye göre daha başarılı ISO performansına sahip olsa da 6400 gibi yüksek değerler fotoğrafta kumlanmaya yol açarak kalitenin olumsuz yönde etkilenmesine neden olacaktır.

Pentax K7

Yeni kamerada ard arda çekim hızı 5.2 FPS'ye yükseltilmiş. Kamera ard arda çekim modunda (Burst), JPEG formatında 40 fotoğraf, RAW formatında (PEF) 15 fotoğraf çekimine müsade ediyor. Hızı 3.3 FPS'ye düşürdüğümüzde ise hafıza kartı doluncaya kadar aralıksız JPEG, 17 tane de RAW (PEF / DNG) çekebiliyoruz.

K7'de çekimlerimizi vizörden veya LCD ekrandan gerçekleştirebiliyoruz. Kamerada, 3.0 inç, 640x480 piksel, LCD ekrana yer verilmiş. Vizör ise %100 görüş alanı, 0.92x büyütme oranı sunmakta. Ek olarak günümüzde artık standart haline gelen toz önleme sistemi (Dust Reduction II) ve görüntü stabilizasyon teknolojisinin (Shake Reduction) kamerada unutulmadığını belirtelim. Görüntü stabilizasyon teknolojisi 4 durağa kadar avantaj sağlıyor.

Pentax K7

İlk kez Nikon firması tarafından başlatılan D-SLR kameralarda video kayıt trendine Pentax'ın da artık uyum sağladığını söylemek mümkün. Bu özellik fotoğrafçılar arasında hala tartışılagelmekte. K7, 1536x 1024, 1280x720 ve 640x416 piksel çözünürlüklerinde saniyede 30 kare video kaydı yapabiliyor. Yaptığımız çekimleri, kameranın HDMI çıkışı aracılığıyla LCD televizyonumuzda izleyebiliyoruz. Belleği SD / SDHC türü kartlarla arttırılabilen kamerada D-LI90 kod adlı lityum iyon batarya kullanılmış. 1860 mAh (7.4V) kapasiteli D-LI90, flaşın kapalı olduğu durumlarda 980 kareye kadar çekim iddiası taşıyor. Kameranın sadece gövde olarak veya Pentax SMC-DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL WR (Weather Resistant) kit lensle satışa sunulması beklenirken objektif hariç fiyatın 1299$ (ABD) civarında olması ve kameranın temmuz ayına doğru vitrinlerde yerini alması öngörülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim