Anlık Bildirim

Philips Sonic Edge 5.1: Creative alternatifleri çoğalıyor

Philps ses kartı piyasasına yeni ürünler vermeye devam ediyor. Yarı iletkenler ve DSP'leri ile elektronik dünyasında önde gelen üreticilerden olan Philips, sahip olduğu deneyimi ses kartı serilerine de yansıtıyor.

Philips Sonic Edge 5.1 üzerinde Philips Sonic Engine 5.1 kanal DSP'yi barındıran bir ses kartı. Kartta Front out, Rear out, Center out/Digital S/PDIF out (paylaşımlı), Line In, Microphone In, Gameport/MIDI giriş-çıkışları yer alıyor. Bunlar haricinde kartın direkt olarak üzerinde ise Aux In, CD In, ve 2 adet S/PDIF In bulunuyor.

Fiyatı uygun bir karttan bekleyeceğimiz gibi bir Firewire portuna sahip değil. Zaten kişisel fikrim bir ses kartı üzerinde bir Firewire portuna çok da ihtiyaç yok. Artık pek çok orta düzey ve üzeri anakart ile buna sahip oluyorsunuz.

İşin yazılım kısmına gelince sürücüler (ve tabii ki donanım) EAX 2.0, A3D 1.0 ve DirectSound desteği sunuyor. Kart Sound Agent 2 adı verilen bir yazılım tarafından kontrol ediliyor. Zaten Sonic Edge'in en önemli artılarından biri de büyük kullanım kolaylığı sunan ve hoş bir kullanıcı arayüzüne sahip bu yazılım.

Sound Agent 2 bir kaç değişik ses geliştirme opsiyonu sunuyor: QSizzle (Tiz sesleri geliştiriyor.) ve QRumble (tahmin edebileceğiniz gibi bas sesleri geliştiriyor.) 3D effektlere gelince ise burada da QMSS (Stereo kaynakları 5.1'e uyarlıyor), QSurround (5.1 kaynakları geliştiriyor) ve QXpander (Sanal bir ses sahnesi yaratarak Stereo hoparlörünüzden Surroun efekti sağlıyor) seçenekleri mevcut. Bunun dışında mikser fonksiyonları ve pre-set ayarları diğer barındırdıkları.

Eğer Creative'e alternatif bir ses kartı arıyorsanız 40$ civarında fiyatıyla Philips kalitesi ve özellikleriyle iyi bir seçenek oluşturabilir. Yine de kişisel tavisyem yine bu fiyat aralığındaki Hercules 7.1 seçeneklere de bir göz atmanız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim