Anlık Bildirim

Samsung ilk Microsoft'un Portable Media Center destekli ürününü tanıttı YH-999

Türkçesi taşınabilir medya merkezi Microsoft'un Windows CE türevi bir işletim sistemi içeren cihazlara verilen genel ad (PMC). Bildiğiniz gibi Microsoft dünya standartları yaratmakta ve bir çok yazılım üreticisini ortak platformda birleştirmeye ve çok basit arayüzlerle her türlü ince ayarın başlangıç düzeyindeki kullanıcılar tarafından yapılabilmesini sağlayan müthiş bir firma haline geldi.

Bunun en son örneğini ise yaza doğru akınına uğrayacağımız bu taşınabilir medya cihazları müzik dosyalarından, resim albümlerine ve en önemlisi video filmlere kadar bir çok bilgiyi taşıma ve size gerektiğinde sunabilmeleri ile ön plana çıkacaklar. Bu cihazlar tamamiyle Microsoft desteği ile geleceğinden tv'de kaçırcağınız bir diziyi bilgisayarınızda kaydedip bu cihaza göre çevirip aktarıp yolda izleme şansınız bile olabilicek .

Boyutları orta büyüklükteki bir cebe sığacak kadar ama ağırlığı hala biraz fazla olan cihazın tam boyut ve ağrılıkları şöyle ; 224 gr, 96mm(U)x 106mm(G) x 20mm(K). Ekranı 320x240 piksel destekli TFT ekrana sahip ve bu boyuttaki WMV formatındaki (Windows Medya Video) filmleri gerek yatay gerek dikey konumda 700 kbit/sn veri akışına kadar izleyebiliyorsunuz.

Samsung ilk Microsoft'un Portable Media Center destekli ürününü tanıttı YH-999

Dahili 1,8" boyutunda 20 Gb kapasiteli sabit diski olduğundan ve USB 2.0 veri yolu ile bilgisayara bağlandığından her türlü kayıtınızı yada filminizi bu özelliklere aktarıp taşınabilir cihaza aktarmak çok kolay. Kullandığı işlemci Intel XScale PXA-255 400 Mhz'lik standart PocketPC işlemcisi bu yüzden şimdilik pil ömrü olarak çok bişi beklemek mümkün değil. Amerika'da piyasaya çıkış tarihi Temmuz ayını buluyor tabii buda diğer PMC'lerle aynı tarih. PMC çıkaracak markalar arasında Creative, Msi, Fic, Sanyo, iRiver ve ViewSonic gibi firmalar var. Bu cihazların fiyatları 600$ civarı olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim