Anlık Bildirim

Sapphire'den yepyeni ekran kartı soğutma sistemi

Ülkemizde düşük fiyatı ve kaliteli ürünleriyle birçok Ati kullanıcısı tarafından ilk seçilen Sapphire firması, belkide şu ana kadar bilgisayarlar için geliştirilen en verimli soğutma sistemini yarattı. "Blizzard" adı verilen bu sistem ısı transferini sıvı metal ile yapıyor! Evet sıvı metal deyince birçok kişinin aklına Terminator 2 filmi gelsede, bu teknolojini nasıl kullanırım diyenler de yok değil.

Blizzard soğutma sisteminin temel işleyiş mantığı aslında standart bir su soğutma sistemine çok benziyor. Bu sistemde, su yerine kanallarda sıvı metal dolaşıyor. Asıl büyük değişiklik ise pompa da.  Blizzard sisteminde pompa hiçbir hareketli parça içermiyor. Taşınması gereken sıvı metal olduğu için,  elektromanyetik bir pompa kanalardaki sıvı metale hareket ettiriyor. Sistemin bir artısı da kapalı devre olduğu ve hiçbir mekanik parça bulundurmaması sebebiyle taşınabilir sistemlerde de sorunsuzca kullanabilmesi.

(sistemin çalışma prensibini anlatan bir şema)

Genel olarak baktığımızda bütün bu yenilikler size standart bir su soğutmadan 40 kat verimli bir çözüm olarak geri dönüyor. Üstelik hiçbir zahmete katlanmadan! Su değiştirmek / temizlemek  yada eklemek gibi dertler bu sistemde kesinlikle bulunmamakta.

Sapphire'den yepyeni ekran kartı soğutma sistemi

(Kartın son kullanıcı versiyonunda tek fan bulunacak)

Sonuçlar gayet açık. Sapphire 'in Blizzard çözümü o kadar güzel tasarlanmış ve o kadar verimli ki, yakın gelecekte birçok soğutma ürünün yerine geçeceği kesin gibi. Şu anda sadece Ati 'nin en üst segmenti olan X850 serisinde kullanılacak Blizzard soğutma sistemi, daha sonraları ayrıca da satışa sunulabilir. Ürünün ekran kartına getireceği ekstra maliyet şu an için bilinmese de, 500$ ekran kartına verenler için 30-40$ lık bir fark kişilerin kararını pek fazla etkilemeyecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim