Anlık Bildirim

Shuttle PC Üretici Markalardan birisi oldu

Firmanın elde ettiği bu başarının altında mükemmel dizaynlara sahip SFF yani küp olarakta tabir edebileceğimiz ufak pc sistemleri satması. Bu pc'ler normalde mağzalarda barebone yani ana hatları ile satılan hazır makinalar gibi idi şimdi ise Shuttle kendi LCD monitörünü bile ilave ederek kendi internet sistesi üzerinden isteğe göre özelleştirilebilen kutudan çıktığı gibi çalışan PC üreticisi oldu ki bu onu HP, Dell, IBM ve Apple gibi firmalar ile eş seviyeye getirmiş oldu.

Firmanın geçen yıl yaptığı en büyük gelişme Athlon 64'ü içeren bir sistem çıkartmak olmuştu. Bu seneki en büyük gelişmeleri ise güç kaynağını dışarıya bir adaptör şekline sokmaları ve sistemin hem ses yönünden rahatlaması hemde %20 daha küçülmesine yol açmıştı. Özellikle bu ST62K modeli anakart üzerindeki ekran kartına bağlı kalmak üzere müthiş bir sessizlikte çalışmak üzere üretilmiş bir sistem. Öyleki kasadaki tek fan hem işlemci soğutucusu hemde kasa fanı olarak çalışan 80mm bir fan. Akıllı fan hız kontrol özelliği sayesinde fan genelde 1900 devir/dakika'nın üzerine çıkmıyor.

Shuttle PC Üretici Markalardan birisi oldu

Bildiğiniz gibi SFF'ler normal sistemlerin 1/3'ü kadar yer kaplamaları ve her türlü giriş ve çıkışın (6 adet Usb 2.0 ve bios reset düğmesine kadar) üstlerinde olması. Bu yeni tip pc kasasına bir çok firma merak salmış durumda bunlar arasında MSI, IWILL, Soltek, Gigabyte, Biostar, ASUS, ECS, ABIT, FIC gibi ünlü ama satışlardan memnun olmayan markalarda var. Tüm bunların arasında Shuttle geçen sene toplam 600 bin adet küp pc satışı ile toplam 1.6 Milyon satışın tek başına %37,5'luk kısmına sahip oldu. 2004 yılında ise toplam satışın 1.9 Milyon adete ve Shuttle'ında 750 bin adete çıkarak %40'lık pazar payına çıkması bekleniliyor.

Shuttle PC Üretici Markalardan birisi oldu

Pc üreticisi olarak süreceği sistemler 799$ ile 2999$ arasında olacak ve en üst seviye Pentium 4 3.40GHz işlemci, 200GB sabit disk, 1GB Ram, ATI RADEON 9800 XT ekran kartı ve DVD+RW sürücüsü ile büyüklerde bulabileceğiniz herşeyi içeriyor. Müthiş modellerden biriside sessiz modellerden birisi olan ama Microsoft Media Center işlemtim sistemini kullanan bir model olacak bu model bir TV Kartı dahili içerek ve 999$'dan satılacak.

Bizim Shuttle'dan isteğimiz ise Amd'den Cool n Quiet destekli bir işlemci ve harici güç kaynaklı bir modelini piyasaya sürmesi. Bu sayede hem güç kaynağının gürültücü fanından kurtulmuş olurken hemde Athlon 64'ün dinamik işlemci hızı sayesinde az enerji ve az ses ile çalışan bir model ortaya çıkmış olur. Eğer mümkünse kasa öyle bir şekilde dizayn edilebilirki fan genelde düşük hızda çalışması yerine çalışmayabilir ve anca yüksek sıcaklıklarda devreye girecek şekilde tasarlanabilir.

Shuttle PC Üretici Markalardan birisi oldu

Belki bu sisteme çıkartılamayan hatta anakart üzerine monte bir Ge-Force FX 5700 eklenmesi grafik sorununuda çözmüş olur, çıkartılamıyan diyorum zira harici güç kaynağı çok enerji tüketen ekran kartlarına hali hazırda yetecek düzeyde değil. Tabii başka bir çözümde daha yüksek kapasiteli ve aynı zamanda fansız bir harici güç kaynağı. Not olarak iletmek gerekirse şimdiki harici güç kaynakları maksimum 180 watt iken harici olanlar 180 watt civarında bu aradaki farkta tam ekran kartının sorun yaratabileceği miktar kadar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim