Anlık Bildirim

Sıcak yaz günleri için klimalı kasa: Sytrin Nextherm ICS 8200

Artan soğutma ihtiyacına karşın her geçen gün yeni ve çılgın fikirler üreten firmaların son ürünü ise bilgisayar kasası içinde klima. Standart klima sistemlerinin aksine soğutma için peltier kullansa da sonuçta ikisinin yaptığı iş birbirine çok benzer.

 

İşin içine peltier girince dolayısı ile birde sıcak yüzey sorunu ortaya çıkıyor. Bu sorunu ise, sıcak havayı kasanın altından dışarı atacak bir egzost sistemi ile halletmişler. Böylece kasanın içine sadece soğuk hava girmiş oluyor.

Sıcak yaz günleri için klimalı kasa: Sytrin Nextherm ICS 8200

(kasanın genel çalışma mantığı)

Kasanın ön tarafının altına konumlandırılan klima sistemi, kasanın en önünde bulunan blower tipi iri bir fanla beslenmekte. Bu fanın topladığı hava soğutma sisteminden geçerek kasanın içine verilmekte. 52 Watt güç tüketen soğutma sisteminin soğutma kapasitesi ise 120 Watt civarında. Böyle ufak bir sistem için bir hayli yüksek değerler.

Sıcak yaz günleri için klimalı kasa: Sytrin Nextherm ICS 8200

Klima sisteminde bulunan farklı çalışma modları sayesinde o anki ihtiyacınıza göre sistemi farklı düzeylerde soğutmak mümkün. Fan On ve Snow olmak üzere 2 farklı çalışma moduna sahip sistemde, adından anlaşıldığı gibi Fan On modunda sadece fanlar çalışarak tae hava akışı sağlanıyor. Snow modunda ise soğutucu bölümde devreye girerek kasa içine verilen havanın soğutulması sağlanmakta. İsterseniz fanlar dahil sistemi komple kapatabilirsiniz.

Kasanın üst tarafında bulunan lcd panelde, klima sistemine ve sistem sıcaklıklarına ait bütün veriler anlık olarak mevcut. Bunun yanında soğutma ünitelerinin hangisinin aktif olup olmadığını da görebiliyorsunuz.

Sıcak yaz günleri için klimalı kasa: Sytrin Nextherm ICS 8200

(soğutma sisteminin durumunu izleyebildiğiniz bir lcd panel mevcut)

Soğutma performansına katkısı ise gayet yeterli. Sistem tam olarak çalıştığında Athlon 64 3500+ işlemcili bir kasada 9C işlemci, 11C de sistem sıcaklığında azalma sağlamış. Ayrıca sistem sıcaklığındaki genel düşme, işlemci fanında yavaşlamaya da sebep olmuş. Fakat soğutma sisteminin tam performansta çalışması halinde çıkardığı ses yüzünden işlemci fanının hızındaki azalmadan pek faydalanmak mümkün olmamakta ...

Soğutucu ürün malesef ayrı satılmıyor. Zaten ayrı satılması mümkün değil çünkü kasanın ürün için uyarlanmış olması şart. 460 Watt'lık güç kaynağı ile beraber sistem 360$'a satılmakta. Bu fiyatı ile herkese yönelik olmadığı bir gerçek. Fakat ufak çaplı sunucu sistemleri kuracaksanız ve özellikle sisteminizde fazla miktarda sabit disk bulunuyorsa böyle bir sistem size göre olabilir ... 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim