Anlık Bildirim

Siemens'de "Bas Konuş" (Push to Talk - PTT - PoC) uyumlu telefonunu duyurdu

Cep telefonlarının kullanımında Gprs teknolojisi üzerinden ses iletimine yarayan "Bas Konuş" (Turkcell bu ismi kabul ettiğini daha belirtmedi) ucuzluk bakımından en fazla tercih edilecek teknoloji olacak gibi. Teknoloji bir kişinin aynı anda bir gruba seslenmesini sağlayacak kadar verimli. Tabii eğer isterseniz kişiden kişiye bağlantıda kurmanız ihtimaller dahilinde. Ancak klasik cep telefonlarının iki yönlü ses iletişimi yerine tek yönlü iletişim kullanıyor. Bu nedenle sadece basan kişi konuşuyor ve bıraktığında sonraki kişi devam ediyor.

Telsim şimdiden Chatin diye tabir ettiği sesli sohbet yapılabilen platformlar yapmayı başardı. Bu platformda Telsim'in özel geliştirdiği bir yazılım Symbian işletim sistemli telefonlara yükleniyor. Avea'da ekim ayında Bas Konuş özelliğini telefonların destek vermesi ile başlatacaklarını bildirdi. Siemens'in CX-70 adlı yeni modeli VGA (640x480 piksel) kamerası statik resim yada 12 kare/sn ile video çekebiliyor. Bir çok özellikle paylaşılan belleği toplam 9,5 Mb. Ayrıca Java 3D oyunlarada destek veriyor. Sadece 90 gr ağırlığı, 108 x 46 x 18 mm boyutları ile yeterince ufak. Ekran çözünürlüğüde 132 x 176 piksel - 16-bit renk çözünürlüğüne sahip.

Motorola'da geçenlerde 3 yeni modelinde Bas Konuş özelliğini içerdiğini açıkladı bu modellerswn tek GSM destekli olanı V400p. Sony Ericsson'da yakın zamanda akıllı cep telefonlarına Bas Konuş özelliğini entegre edebilmek için Sonim firmasının bir yazılım hazırlaması konusunda anlaştı. Bu yazılım sayesinde Symbian destekli telefonlarına yıl sonuna kadar Bas Konuş özelliği eklemeyi planlıyor. Şimdiye kadar sadece Amerika pazarı için T637 modelini bu özellikle beraber vermişti. Nokia'nın 5140 modelinden sonra 6260 ile bu teknolojiyi sükse yapacak şekilde tanıtacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim