Anlık Bildirim

Soğutucu aleminde devasa yeni 2 üye: ComboCool DIY Series Tower 112 ve SilentTower

Soğutucu, OC, mod ve güç kaynağı gibi ürünler sunan Thermaltake soğutucu piyasasında bir süredir rakiplerinden daha az bahsedilir hale gelmişti.

İşte bu durgunluğa son vermek için Thermaltake oldukça farklı tasarımlara sahip yeni ürünler çıkarıyor; bunun en son 2 örneği ComboCool DIY konseptinin tam 4 platform uyumlu saf bakır Tower 112'si ve sessiz sistem severler için SilentTower !

Tower 112 Soket 478 P4, Soket A Athlon XP/Duron (K7), Athlon 64 (K8) ve Intel'in gelecek platformu LGA 775 ile uyumlu. Yani masaüstünde kullanamayacağınız platform yok gibi...

Gibi diyoruz çünkü boyutları nedeniyle her kasa içerisinde kolaylıkla yer bulamayabilir zira 60x60x145.5mm ölçülerinde...

İşlemci çekirdeği ile temas eden yüzey soğutucu dilimler ki tam 59 adet dilimden oluşuyor özel 3 adet heat pipe yani ısı ileten borularla buluşuyor.

Soğutucu aleminde devasa yeni 2 üye: ComboCool DIY Series Tower 112 ve SilentTower

Tower 112'nin bir başka önemli özelliği ısıyı uzaklaştırmak için kullanılan fanların yatay değil dikey pozisyonda durması. Çoğul eki kullanmamızın nedeni TT Tower 112'nin karşılıklı 2 yüzüne isterseniz 2 fan takabiliyorsunuz. Heatsink'le fan verilmiyor bu modelde.

Diğer heatsink SilentTower ise aynı tasarım anlayışına farklı bir bakışı işaret ediyor: Dilimler soğutucunun daha hafif olabilmesi amacıyla alüminyumdan imal edilmiş ve kendi fanına sahip. Bunlar haricinde Soket 478, K7, K8 ve LGA 775 uyumu aynen yerinde duruyor, tabii 3 adet bakır heatpipe'da...

Ana yapı malzemesinde ve amaçtaki değişiklik boyutlara da yansımış SilenTower'ın ölçüleri 86x80x138mm; bu daha az yükseklik demek. Fakat Tower 112'de 59 olan dilim sayısı aynen korunmuş ki bu önemli nokta.

Bu modelin hitap ettiği kesim sessiz sistem oluşturmak isteyenler olduğu için gürültüye sebep olan fan tasarımında değişik bir yapı kullanılmış.

Soğutucu aleminde devasa yeni 2 üye: ComboCool DIY Series Tower 112 ve SilentTower

Resimde gördüğünüz gibi fan özel metal bir kılıf ile soğutucuya tutturuluyor ve çerçevesi blok halinde değil hava girişine imkan tanıyan yarıklara sahip. Bunun soğutma ve gürültü konusunda olumlu etki yaptığı ileri sürülüyor. Aşağıdaki resimde fanın çerçevesindeki farklılığı daha rahat görebilirsiniz.

Soğutucu aleminde devasa yeni 2 üye: ComboCool DIY Series Tower 112 ve SilentTower

Bu özel 90mm fanın 2500 devirde 21dB gürültü ürettiği ve tam 52.24 CFM hava üflediği yazıyor spesifikasyonlarında. Açıkçası gerçekten 52 CFM'i 21dB gürültü ile üfleyebiliyorsa bu fan tek başına bile çok popüler olur. Hem kasa fanı hem de heatsink fanı olarak çok uygun duruyor bu değerlerle.

Zaten Thermaltake'de bunun farkında ki bu fanı Combo Cool Serisi altında Silent Cat 9CM olarak da satılıyor.

SilentTower üstelik bu fanlardan aynı anda 2 taneye kadar destekliyor o zaman da sistem şu şekilde işliyor:

Soğutucu aleminde devasa yeni 2 üye: ComboCool DIY Series Tower 112 ve SilentTower

Thermaltake'in bu ürünleri henüz çok yeni ve herhangi bir incelemeye ben ulaşamadım, fiyat bilgisine bile ulaşılamıyor.

Ama bunlara ve diğer bazı yeni Thermaltake ürünlerine kendi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim